Comença una nova fase de la reurbanització de Can Xarau

Les obres ja han començat i està previst que durin sis mesos

Durant el primer trimestre de 2021 podrien estar enllestides les obres a la zona del parc i el pavelló Can Xarau de Cerdanyola del Vallès. Aquest estiu ha començat una nova fase de la reurbanització que contempla remodelacions dels espais que envolten el pavelló i millores d'accessos al parc. 

 

Sis mesos d'obres

Després dels treballs al pavelló Can Xarau-Paco Arpide, la Boina i la coberta d'una de les pistes exteriors, ara és el torn dels espais que quedaven pendents. Aquests treballs han estat adjudicats a l'empresa Rogasa Construcciones y Contratas SA per un import de 813.450 euros. La durada del termini d'execució de tot el paquet d'obres és de sis mesos. Amb la qual cosa, la previsió és que els treballs finalitzin a inicis de 2021. 

Esboç de la reurbanització del carrer Camèlies. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Esboç de la reurbanització del carrer Camèlies. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

 

Què inclou la reurbanització?

Segons ha informat l'Ajuntament de Cerdanyola, les obres incidiran en els diferents espais que envolten el pavelló i el parc Xarau. 

Per una banda, s'enderrocarà la planta superior de l’edifici que hi ha entre el pavelló i el parc Xarau i que ocupaven les oficines del Cerdanyola Club d’Hoquei. Aquesta actuació permetrà obrir les vistes des d’aquesta part elevada cap al parc Xarau. A més, segons el projecte de reurbanització de la zona fet al novembre de 2018, es preveu que en la part inferior de l'edifici es converteixi en un bar que doni servei al parc. 

En aquesta part de l'illa d'equipaments també es farà una remodelació de la plaça triangular de davant el pavelló, entre els carrers de les Camèlies i Santa Anna "per eliminar totes les barreres arquitectòniques de les sortides d’emergències d’aquesta part del pavelló", tal com destaca el consistori.  

També s'actuarà al tram del carrer de les Camèlies entre els carrers de Santa Anna i la Malesa. "Aquesta actuació permetrà eliminar les barreres arquitectòniques i transformar el carrer en un espai més amable per als vianants i per a les persones usuàries de les instal·lacions", assenyala l'Ajuntament, afegint que també s’aprofitarà per substituir el clavegueram d’aquest tram de carrer, que es troba en mal estat.

Per una altra banda, es construiran nous accessos al parc Xarau des del passeig de la Riera i es faran les accessibles els accessos i espais perquè les persones amb mobilitat reduïda no trobin dificultats per arribar a la piscina i el gimnàs. En aquest espai també es reconvertirà la rampa de manteniment de la piscina en un pati anglès.

Pel que fa al pavelló Can Xarau-Paco Arpide, s'han anunciat actuacions en el gas i desguàs de les aigües de pluja de la coberta.

 

Plànol de les actuacions previstes en aquesta fase. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Plànol de les actuacions previstes en aquesta fase. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.