Comencen les obres d'un carril bici entre la UAB i Badia del Vallès

Aquest any també es farà un carril bici entre Cerdanyola i Badia

Aquest mes de març han començat les obres de la connexió en bici entre la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Badia del Vallès. Aquest tram forma part de la Bicivia, la xarxa pedalable de la metròpolis de Barcelona dissenyada per l'AMB. El tram surt de l'avinguda Mediterrània de Badia i acaba en l'aparcament ja existent al recinte universitari.

Carril bici a l'àrea metropolitana

El projecte Bicivia de l'AMB inclou nou eixos principals i més de 500 km. "Permetrà creuar el territori de nord a sud i d'oest a est", destaquen des de l'AMB. L'actuació entre la UAB i Badia, amb un pressupost de 845.813,99 €, adequarà una superfície de 15.335 m2 que comprèn un traçat de 770 metres de longitud i un desnivell de 42 metres d'alçària a la vall del riu Sec. Les obres tindran una durada de 6 mesos i compten amb el finançament europeu dels fons FEDER. 

L'inici del nou tram es troba a l'avinguda Mediterrània de Badia del Vallès i el recorregut desemboca a l'aparcament ja existent al recinte universitari. Actualment aquesta connexió es fa a través d'un camí compartit entre vianants i ciclistes. L'AMB assenyala que el recorregut té força desnivell i en alguns trams no té prou amplada per garantir la seguretat dels usuaris: "La nova pista pedalable serà més llarga, més ampla i tindrà menys pendent". 

"L'objectiu principal és potenciar l'ús de la bicicleta en un trajecte molt concorregut pels estudiants universitaris, de tal manera que s'aprofita el traçat del camí existent per a vianants i es fa un carril nou per a ciclistes", assegura l'AMB. A més, també es farà una recuperació ambiental "d'un espai antigament marginal a les vores de la C-58, que acollia horts il·legals".  

Tram del carril bici al costat de la C-58. FOTO: AMB

Tram del carril bici al costat de la C-58. FOTO: AMB

 

Les principals intervencions que es portaran a terme són: Construcció d'un pont nou paral·lel al pont existent; Implementació de nou paviment; Separació de recorreguts entre el camí per a bicicletes i el camí per a vianants; Integració paisatgística seguint criteris de sostenibilitat: recollida d'aigües pluvials, infiltracions al terreny i plantació d'arbrat i il·luminació LED al llarg del recorregut de baix impacte ambiental.

Carril bici Cerdanyola-Badia

Durant els pròxims mesos l'AMB iniciarà les obres d'una altra connexió pedalable que connectarà Badia del Vallès i Cerdanyola del Vallès. 

La connexió pedalable entre la UAB i Badia del Vallès s'emmarca dins del Conveni FEDER que la Generalitat de Catalunya i l'AMB van signar l'any 2017 per a la gestió de projectes metropolitans dins del Programa operatiu d'inversió en creixement i ocupació FEDER Catalunya 2014-2020 per a àmbits com les smart cities, la mobilitat sostenible, l'eficiència energètica o la recuperació i el foment del patrimoni natural, industrial i cultural. Aquest conveni permetrà a l'AMB invertir una quantitat total de 72 milions d'euros30 dels quals estaran cofinançats pel FEDER.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.