Comencen les obres de rehabilitació de la Torre Vermella

La Torre Vermella acollirà diverses oficines d'atenció a la ciutadania

Les obres de rehabilitació de la Torre Vermella, situada al carrer de Sant Ramon 122 de Cerdanyola, ja han començat i està previst que s’allarguin durant els propers 12 mesos. L’edifici acollirà oficines de diversos serveis a la ciutadania, una sala d'actes i altres espais polivalents. També s'actuarà al jardí de la finca.

Què hi haurà a la Torre Vermella?

L'Ajuntament de la ciutat ha anunciat que l'edifici es convertirà en la seu de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), i també acollirà dues oficines de nova creació: la del Voluntariat i la d’Atenció Turística de Cerdanyola. Està previst que tots aquests serveis s’ubiquin a la planta baixa de l’edifici, que també comptarà amb una sala d’espera, diferents despatxos, un punt d’informació, lavabos, una sala d’usos múltiples i un vestíbul.

Plànol de la futura planta baixa de la Torre Vermella. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Plànol de la futura planta baixa de la Torre Vermella. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

A la primera planta hi haurà una sala d’actes que ocuparà la nau central de l’edifici i també uns lavabos. I es recuperarà l’espai del soterrani per fer-lo servir de magatzem, un espai office per al personal i també uns lavabos d’ús intern.

Plànol de la futura primera planta de la Torre Vermella. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Plànol de la futura primera planta de la Torre Vermella. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

"El projecte executiu contempla conservar el màxim d’elements decoratius (dibuixos, sanefes, fusteria, paviment hidràulic...) d’un edifici que al llarg dels anys ha patit moltes transformacions i intervencions i que està catalogat com a Patrimoni Municipal", destaca el consistori. La construcció de la Torre Vermella s’atribueix a l’arquitecte Gaietà Buïgas cap al 1879 com a encàrrec de la família Planas i Casals.

D’altra banda, s’actuarà a la part exterior de l’edifici per fer-lo accessible amb la construcció d’una rampa d’accés a la cantonada que dona a la plaça de la Torre Vermella. A més, la tanca modernista que delimita el terreny amb el carrer Sant Ramon es mantindrà i també alguns elements de la zona ajardinada com ara l’olivera i l’estructura de columnes que formen una pèrgola geomètrica. Es recuperarà la bassa de pedra que hi ha a la part posterior.

Plànol del jardí de la Torre Vermella. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Plànol del jardí de la Torre Vermella. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.