“Construïm un món més sostenible”, lema de la VIII Tardor Solidària

La jornada se celebrarà amb música, tallers, contacontes i activitats participatives

El dissabte 9 de novembre de 2019 tindrà lloc la vuitena edició de la jornada solidària Cerdanyola Coopera en commemoració del Dia Europeu de la Solidaritat Local i coincidint amb les Festes de Sant Martí. Els organitzadors de la jornada són l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès amb la col·laboració de les organitzacions no governamentals i entitats de solidaritat locals.

La Tardor Solidària d’enguany posa el focus als Objectius de Desenvolupament Sostenible vinculats a la sostenibilitat del planeta “Construïm un món més sostenible”. La jornada, que se celebrarà a la Plaça de l’Abat Oliva de Cerdanyola del Vallès, començarà a les 11 h i s’allargarà fins a les 14 h.

Actuacions, música, exposicions i tallers

El programa d’activitats començarà a les 11 h amb la presentació de la jornada a càrrec de les entitats. Tot seguit hi haurà l’activitat de contacontes “Em feu un lloc?” a càrrec de Carlos Álvaro, i, a partir de les 12 h, es podrà gaudir de música electrònica, chill out i africana amb DJ Douds.

A partir de les 12 h i fins a les 14 h, s’oferiran diferents tallers i activitats participatives a càrrec de les entitats solidàries:

 • L’estenedor dels desitjos per a un món més sostenible (Organitza: Fundació Roser de Maig)
 • Reduïm residus: Taller de creació de “bock and rolls” (Organitza: Fridays for Future Cerdanyola)
 • Vídeo-Acció “Aigua és vida” (Organitza: Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes)
 • Protegim el clima, protegim les persones (Organitza: Amnistia Internacional)
 • Taller i jocs de reciclatge (Organitza: Creu Roja Cerdanyola-Montcada-Ripollet)
 • Taller de mandales (Organitza: Sonrisas de Bombay)
 • Taller de ganxets: nocions bàsiques per crear els teus teixits (Organitza: Col·lectiu de dones del Programa d'atenció integral de persones en risc d'exclusió social d’ACAU)
 • Trenes africanes (Organitza: ACAU)

Paral·lelament, a banda dels tallers i activitats també s’oferiran tres exposicions:

 • Exposició sobre l’aigua, a càrrec de Mans Unides.
 • Exposició sobre Malalties Minoritàries (Marató de TV3, 2019), a càrrec de Veus Sense Fronteres.
 • Exposició “Imagina l’Índia” sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible, a càrrec de la Fundació Vicente Ferrer. Aquesta exposició tindrà lloc a l’Espai Infantil del 4 al 19 de novembre.

Cartell de la VIII Tardor Solidària

Les entitats participants

En la jornada hi participaran les següents entitats: ACAU (Associació Coordinadora d’Ajuda Unida); ADIA (Associació pel Desenvolupament de la Infància a l’Àfrica); Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes; Amnistia Internacional Catalunya; Creu Roja; Fridays for Future; Fundació Pau i Solidaritat; Fundació Roser de Maig; Fundació Vicente Ferrer; Institut Banús; Mans Unides; Sant Cugat amb el Poble Sahraui; Sonrisas de Bombay i Veus Sense Fronteres.

Més informació