Els contagis per Covid-19 baixen un 34% a Cerdanyola

Els indicadors de la pandèmia presenten una tendència a la baixa dels contagis

Després de setmanes sumant rècord de contagis i de nivells de risc, la incidència de la pandèmia demostra una tendència a la baixa des de fa dies. A Cerdanyola del Vallès, els nous casos positius s'han reduït un 34% en una setmana. Davant d'aquesta millora de les dades, el govern de la Generalitat ha aixecat totes les restriccions que s'aplicaven per controlar la pandèmia.

En la compareixença d'aquest dimarts 1 de febrer, la portaveu del govern, Patricia Plaja, va admetre que les xifres de contagis a Catalunya continuen sent altes, però ha indicat que el risc de rebrot cau i baixa la velocitat de contagi; també, que les persones ingressades són “moltes”, però el nombre de pacients a les UCI “no creix” i “a poc a poc va baixant la pressió” als CAP.

Menys contagis

A la ciutat també s’està observant la tendència a la baixa. Segons dades del Departament de Salut, entre els dies 22 i 28 de gener es van detectar 1.390 casos positius, un 34% menys que la setmana anterior. Des del 21 de gener també viu una caiguda constant el risc de rebrot, que havia arribat al pic de 8.200 punts. El 28 de gener ja havia baixat fins als 4.500 punts.

 

Segons apunten les últimes dades del Departament de Salut, en aquesta etapa de la sisena onada el 38% dels positius són menors de 19 anys. El 42% dels casos es troba entre els 20 i els 49 anys, el 15% entre 50 i 69, i la franja menys afectada són els majors de 70 anys, sent gairebé el 4% dels casos.

Pel que fa a les hospitalitzacions, el 28 de gener hi havia 20 persones de la ciutat ingressades, de les quals 2 tenen menys de 50 anys (una entre 10 i 19, l’altre entre 30 i 39) i els altres 18 són majors de 50 anys, amb especial afectació als majors de 80 anys, sent la meitat de les hospitalitzacions. En setmanes anteriors s’havia arribat als 26 ingressos.

El 9 de gener es va registrar l'última mort causada pels efectes de la Covid-19 a Cerdanyola. En aquesta sisena onada han mort sis cerdanyolencs, i 167 des de l'inici de la pandèmia el març de 2020. 

 

La incidència de la pandèmia remet a Cerdanyola i al conjunt de Catalunya. Els contagis han baixat, no hi ha hagut un repunt d’ingressos i mortalitat, i s’han aixecat gairebé totes les restriccions que s’aplicaven per controlar la Covid-19.

Final de les restriccions

El govern de la Generalitat va eliminar bona part de les restriccions el passat 28 de gener. Es van aixecar les limitacions d’aforament a bars, restaurants, comerç, esport i cultura, i el límit de trobades amb més de 10 persones. Es va mantenir el tancament de l’oci nocturn, però l’executiu català ha decidit, el dimarts 1 de febrer, que els establiments puguin reobrir a partir de l’11 de febrer. Ho faran sense l’obligatorietat de presentar el certificat Covid, que ha deixat de ser necessari per accedir a bars, restaurants i altres espais com els gimnasos.  

Més info: Ja hi ha data per a la reobertura de l'oci nocturn

Es manté l’ús de mascareta

La principal mesura que es manté és l’ús de mascareta en interiors i exteriors, una norma aplicada des del govern estatal i que està vigent des del 24 de desembre de 2021. Alhora, les autoritats sanitàries continuen recomanant el teletreball, l’activitat telemàtica d’educació no reglada, així com la ventilació i la distància de seguretat en espais tancats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.