El contagis per Covid-19 pugen a Cerdanyola mentre la vacunació s'apropa el 90%

El 66% dels casos positius a la ciutat són simptomàtics

Els contagis per Covid-19 han pujat a Cerdanyola del Vallès. Dels zero o dos casos setmanals que es registraven ara fa un mes, s'ha passat a 33 casos entre els dies 6 i 13 de novembre. Tot i que són dades llunyanes de les últimes onades, els casos positius han fet pujar el risc de rebrot -ara situat en 181- i mantenen la tendència d'augment durant els últims dies.

Tot i la pujada dels contagis, que és compartida al conjunt de Catalunya, no s'han registrat hospitalitzacions de cerdanyolencs a causa de la Covid-19. A Catalunya hi ha 366 persones ingressades pels efectes del coronavirus.

El 75% dels positius tenen menys de 50 anys

25 dels 33 casos positius dels últims set dies a Cerdanyola corresponen a persones menors de 50 anys. La franja d'edat més afectada és la compresa entre els 10 i 19 anys, amb 11 positius entre el 6 i el 13 de novembre. Entre els menors de 10 anys s'han detectat 3 casos.

Destaca la nul·la afectació en les persones majors de 70 anys, entre els quals no ha sorgit cap cas positiu des del 23 de setembre.

 

 

116 persones confinades a les escoles

En data del 17 de novembre, hi ha 116 alumnes, professors i personal dels centres educatius cerdanyolencs confinats per casos positius Covid-19. Entre el total de persones confinades hi ha 19 positius. El Departament de Salut indica que cal seguir les indicacions del centre educatiu quan sorgeixi un cas positiu en un grup escolar.

"El 3 d'octubre va rebre l'alta l'últim veí que ha estat ingressat per Covid-19, i no es registren defuncions des del 21 de setembre"

El 66% dels casos tenen símptomes

Una altra dada que s'extreu de l'última setmana és que la majoria de casos positius que s'han detectat (22 de 33) han presentat símptomes, segons dades de Salut. Entre els cerdanyolencs, no hi ha cap hospitalització ni cap defunció. De fet, el 3 d'octubre va rebre l'alta l'últim veí que ha estat ingressat per Covid-19, i no es registren defuncions des del 21 de setembre.

La vacunació, a prop del 90% de la població amb pauta completa

Pel que fa a la vacunació, el 87,5% de la població cerdanyolenca ja compta amb la pauta completa. El sector d'habitants més protegit és el de majors de 50 anys, amb més del 90% amb pauta completa. A més, 2.807 persones ja han rebut la tercera dosi o la dosi de reforç.

Pel que fa a les franges d'edat més joves, el sector menys vacunat és entre els 20 i 29 anys, per sota del 80% de vacunació. Les franges de 12 a 19 anys, i de 30 a 39 anys superen o arriben el 80%.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.