Els contagis per covid-19 pugen lleugerament i sense hospitalitzacions

Es viu una pujada del risc de rebrot, que en una setmana ha passat de 12 a 63

La incidència de la pandèmia a Cerdanyola del Vallès ha canviat lleugerament, però continua sense ser preocupant com van ser les onades anteriors. Després de setmanes registrant menys de 10 casos, les últimes dades del Departament de Salut indiquen que en una setmana s'han detectat una desena de positius i cap d'ells ha requerit hospitalització.

La xifra de persones que necessiten ser ingressades a l'Hospital per tractar la Covid-19 és determinant per analitzar l'impacte de la pandèmia. Actualment no hi ha cap veí o veïna de Cerdanyola a l'hospital a causa del coronavirus.

Tot i això, es viu una pujada del risc de rebrot, que en una setmana ha passat de 12 a 63. La xifra de positius, però, és més baixa del que poden fer pensar les xifres del risc de rebrot. Entre el 29 d'octubre i el 4 de novembre s'han detectat 10 casos positius entre 869 proves fetes. La setmana anterior van ser 2 positius entre més de 900 proves PCR i test d'antígens. L'edat mitjana d'aquests nous positius és de 44 anys i el 70% són dones.

 

El 3% de la població ja té la 3a dosi

L'administració de les dosis de reforç ha avançat fins a arribar al 3% de la població cerdanyolenca amb la 3a dosi - o segona en cas de tenir Janssen - ja administrada. Això vol dir que més de 1.780 han rebut el reforç que s'està prioritzant entre els col·lectius d'usuaris en residències, les persones en condicions d'alt risc de patir complicacions pel coronavirus i també a persones més grans de 70 anys.

En paral·lel, Cerdanyola gairebé arriba al 80% de vacunats amb la pauta completa. Les franges d'edat que encara han de superar aquest 80% de vacunació completa són dels 20 als 40, i dels 12 als 15 anys.

 

Canvis en l'ús de la mascareta?

Durant els últims dies ha estat debat la necessitat de l'ús de mascareta entre els infants a l'hora del pati. El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va assegurar el dijous 4 de novembre que en els pròxims dies prendran les decisions "oportunes" sobre l'ús de la mascareta als centres educatius. Cambray ho va dir després que el comitè assessor del Govern en matèria de covid hagi proposat que els alumnes no hagin de dur aquest element al pati. 

Cambray va explicar que ja ha parlat amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i han quedat que el tema s'abordarà des dels diferents òrgans que tenen competències en la matèria. Tant Cambray com Argimon han expressat en reiterades ocasions la voluntat de retirar la mascareta als centres educatius tan aviat com sigui possible. L'informe s'enviarà ara al govern espanyol, ja que la norma que ho regula és d'àmbit estatal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.