Conveni entre l’Ajuntament i la Fundació Catalònia per a formació laboral i teràpia amb animals

El conveni inclou una subvenció de 43.300 euros per fer el projecte de formació laboral i teràpia assistida

L'Ajuntament de Cerdanyola del VallèsCatalònia Fundació Creactiva han signat un conveni de col·laboració per a la implementació de la formació laboral en jardineria per a persones amb discapacitat intel·lectual i de teràpia assistida amb animals. 

L’alcaldessa accidental  de Cerdanyola del Vallès, Eulalia Mimó, i el director general de la Fundació Privada Pro Persones amb Discapacitat Intel·lectual Catalònia, Joaquim Serrahima, han signat aquest conveni destinat a la integració social de persones amb discapacitat intel·lectual i oferir-les les mateixes oportunitats i condicions de vida que gaudeixen la resta de persones.

Teràpia amb animals

La teràpia assistida amb animals pretén millorar la qualitat de vida de les persones, augmentar el seu grau d’autonomia i millorar la seva relació amb l’entorn. Com a teràpia d’apropament pretén promoure millores en el funcionament físic, social, educacional emocional, cognitiu i intel·lectual de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Valorant les possibilitats de l’activitat i tenint present l’entorn i infraestructura de les residències del Grup Catalònia s’ha escollit optar per realitzar teràpia assistida amb gossos i altres animals petits com els conills.

Formació en jardineria

D’altra banda l’ajuntament posarà a disposició de la Fundació privada uns espais verds perquè les persones designades per la Fundació puguin utilitzar per realitzar pràctiques de jardineria a efectes de col·laborar en la seva formació personal i social.  L’ajuntament subministrarà llavors, adobs i altre material per a efectuar les tasques de jardineria, havent d’aportar la Fundació les eines i maquinària necessàries.

Les tasques que es considera que podrien portar a terme les persones designades són: les de manteniment general, esbrossi de prats, talussos i vores, i la recollida de fulla seca durant la tardor, entre altres. L’Ajuntament contribueix al finançament del projecte esmentat, que forma part d’aquest conveni, mitjançant l’atorgament de la subvenció per un import de 43.300 euros.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.