La convivència entre el veïnat i un supermercat marca l'Audiència Ciutadana

Diferents veïns de la ciutat van passar per la sala de plens

Aquest dijous 30 de març s'ha celebrat una nova Audiència Ciutadana de Cerdanyola, que ha estat marcada per les intervencions del veïnat en referència a la convivència amb els comerços, l'habitatge i la seguretat.

Avinguda Catalunya

Les comunitats de veïns dels números 26 i 27 de l'avinguda Catalunya van intervenir a la sala de plens amb Eva Maria Graus com a portaveu. Graus va expressar el malestar del veïnat de la zona amb el soroll que genera el supermercat Caprabo ubicat als baixos del mateix edifici. "Els tècnics de l'Ajuntament van detectar 25 irregularitats, entre les quals hi ha cables elèctrics sense connectar o falsos sostres amb maquinària sense insonoritzar", va explicar la veïna afectada.

Des del conjunt de veïns es queixen que la porta corredissa de l'establiment els desperta a les 7.30 h del matí. "No volem la clausura del negoci. Volem bona convivència. Que els treballadors puguin treballar i que els veïns puguem descansar", deia la portaveu d'ambdues comunitats, des de les quals també reclamen una inspecció sobre la instal·lació d'una caldera de gasoil molt a prop de les finestres dels edificis.

La regidora d'Espai Públic, Eulàlia Mimó, va explicar que els tècnics de l'Ajuntament estan fent seguiment de la xemeneia que denuncia el veïnat, i va assenyalar que s'han fet nombroses inspeccions i sonometries al supermercat amb el resultat d'informes que els nivells de soroll són inferiors als límits que marca la normativa.

Habitatge i serveis socials

Margarita González va assistir al plenari per reclamar més inversió en el manteniment de l'espai públic i una millora de l'accés a l'habitatge, així com que s'asseguri la igualtat d'oportunitats per accedir a habitatge d'emergència. En resposta, l'alcalde Carlos Cordón va assegurar que una de les prioritats del govern és el manteniment de l'espai públic, i va admetre que en aquesta qüestió sempre hi ha marge de millora. En referència a l'habitatge, Cordón ha admès els problemes que té Cerdanyola en aquest àmbit i va apuntar que el govern ho vol resoldre facilitant la construcció de nous habitatges.

Una altra veïna ha assistit a l'Audiència Ciutadana per demanar ajuda a Serveis Socials per atendre la seva situació de vulnerabilitat econòmica, sanitària i social. La regidora de Serveis Socials, Pepi Rivera, va anunciar que, tal com havien parlat en una reunió prèvia, li assignarien una assistenta social per ajudar-la.

Seguretat

Per una altra banda, Oscar Conde, de la secció local de Vox, va demanar explicacions al govern sobre el "preocupant increment de robatoris i de les violacions de domicilis que indiquen dades del Ministeri d'Interior". Aquest informe del Ministeri, tal com va apuntar la regidora d'ERC, Helena Solà, compara les dades de 2022 amb les de 2020 i 2021, és a dir, quan hi havia pandèmia i els delictes d'aquest tipus van disminuir. Un altre portaveu del mateix grup va intervenir per llegir un seguit d'acusacions sobre la ciutat com "on són les papereres" o "les zones verdes". En resposta, l'alcalde Carlos Cordón va demanar rigor, assenyalant que les intervencions són un argumentari que Vox utilitza a tots els municipis "sense conèixer la ciutat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.