Més de mil cerdanyolencs caminen 20 km amb les Marxes per la llibertat

Els cerdanyolencs, després de reunir-se al Parc del Turonet, s'han dirigit cap a la C-58 per unir-se a la Marxa per la Llibertat provinent de Berga en direcció a Barcelona

La concentració de cerdanyolencs i cerdanyolenques a les 9.45 h del 18 d'octubre al Parc del Turonet feia entendre que aquesta no seria una manifestació abans vista. Al voltant de 1.500 persones van sortir caminant en direcció a la C-58 per sumar-se a les Marxes per la llibertat convocades per l'ANC i Òmnium. Els manifestants independentistes de Cerdanyola s’han afegit a la columna que sortia de Sant Quirze caminant per la C-58 al pont de la Ferreria, entre Cerdanyola i Montcada i Reixac. 

El motiu per recòrrer 20 quilòmetres fins a Barcelona ha estat protestar per la sentència del procés que es va conèixer aquest dilluns 14 d'octubre i que condemna a penes d'entre 9 i 13 anys de presó als líders polítics i socials independentistes. 

Turonet

 

El matí del 18 d'octubre, la marxa ha sortit de Sant Quirze i ha recorregut la C-58 tot passant per Sant Cugat, Bellaterra, Cerdanyola i Montcada. A mida que la ruiada de persones avançava per l'autopista buida, nous grups de gent s'hi afegien i aplaudien a la capçalera de la manifestació. Darrera de la pancarta que obria el pas hi havia familiars dels presos i representants polítics i socials de l'independentisme. Tot ells han completat la manifestació fins a Barcelona. 

Entre els cerdanyolencs  que s'han sumat a la marxa era evident l'emoció en veure l'ampli seguiment que ha tingut la manifestació. Constantment es cridaven frases com "Llibertat presos polítics" o "els carrers seran sempre nostres" i, de forma especial entre els veïns i veïnes de Cerdanyola, s'ha mostrat el suport a Edu Garzon, cerdanyolenc detingut el 23 de setembre i en presó provisional a Madrid acusat de terrorisme.

 

Marxa per la llibertat en resposta a la sentència del Tribunal Suprem. FOTO: Mónica García

 

El primer contacte de la marxa amb Barcelona ha estat al seu pas per Ciutat Meridiana, on un grup de joves amb banderes d'Espanya ha increpat als manfiestants independentistes. Tot seguit, la marxa ha entrat a l'avinguda Meridiana, on ha estat rebuda de forma efusiva pels manifestants independentistes de la zona.

Ja a Sant Andreu, la manifestació s'ha trobat a més milers de catalans disposats a sumar-se a la marxa. Dit i fet, un cop ha passat la capçalera s'han unit a la marxa. La manifestació ha recorregut l'avinguda Meridiana fins al carrer d'Aragó i ha acabat arribant a Jardinets de Gràcia, on ha començat la manifestació per la vaga general a les 17 h. 

 


La galeria de fotos de la participació dels cerdanyolencs a les Marxes per la Llibertat.