Una ruta per Collserola: arribar a Cerdanyola des de Sant Cugat passant per Can Coll

Es tracta d'una passejada a peu, de dificultat mitjana i que tarda a completar-se en 4 hores

Aquesta vegada, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona proposa als veïns i veïnes una ruta que comença a Sant Cugat del Vallès, passa per Can Coll i acaba a Cerdanyola. Es tracta d'una passejada a peu, de dificultat mitjana i d'una durada d'aproximadament 4 hores. 

 

La serra de Collserola reserva racons d'excepcional bellesa. És el cas de la recòndita font de Sant Pau, enclotada al fons d'un torrent i perduda durant molts anys fins que va ser redescoberta l'any 1997. És un paratge humit i ombrívol que proporciona una serenor especial. Un altre d'aquests indrets gairebé desconeguts és el que ocupa la peculiar ermita romànica de Sant Adjutori, de planta rodona.

Aquest itinerari els enllaça i recorre el sector més septentrional del parc, entre les grans poblacions vallesanes de Sant Cugat i Cerdanyola. Transcorre principalment per pistes forestals i camins amples, amb alguna excepció en forma de corriol a la zona de la font de Sant Pau i els turons de can Coll.

Prop de Sant Cugat, el recorregut passa pel conegut com a Camí de Sant Medir i recorre l'espai natural de Torre Negra, on s'hi pot veure la figura del Pi d'en Xandri de 23 metres d'alçada i més de 200 anys de vida. 

Un altre punt d'interès d'aquesta ruta es troba a l'espai dels turons de Can Coll, la masia és avui dia el centre d'educació ambiental Can Coll i alhora seu del centre de documentació i recursos educatius del parc. Aquest equipament es pot visitar també els dies feiners i on es pot fer un recorregut per la història rural de Collserola. 

El tram final de l'itinerari passa per l'ermita de Santa Maria de les Feixes. Per a més informació, consulteu el següent enllaç.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.