Es crea la Plataforma Pels Serveis Públics

La iniciativa sorgeix de la Plataforma Contra La Llei Aragonès

La Plataforma Contra La Llei Aragonès ha passat a la història després de celebrar la victòria que per a ells suposa l'aturada de la Llei de Contractes de Serveis a les Persones. Aconseguida aquesta fita, la plataforma ha decidit continuar amb la lluita transformant-se en la Plataforma Pels Serveis Públics.

"Ens congratulem per l'aturada de la Llei, és el motiu pel qual es va crear la plataforma", ha explicat Maribel Rodríguez, membre de la plataforma, en una roda de premsa celebrada aquest 12 de febrer. Des del moviment asseguren que la lluita no acabava aquí: "Els serveis públics estan en una situació desagradable".

Per aquest motiu, de la Plataforma Contra La Llei Aragonès ha sorgit la Plataforma Pels Serveis Públics. L'objectiu de la plataforma és defensar els serveis públics incloent-hi la sanitat, l'educació, les pensions i altres serveis. "Les privatitzacions no s'aturen i no hi ha cap llei que blindi els serveis públics", assenyalen.

En l'àmbit de la sanitat, Ignacio Barquín ha explicat que la Plataforma defensa un model que col·loqui l'atenció primària al centre de la sanitat pública. La reivindicació principal de la plataforma és l'augment d'inversions en els Centres d'Atenció Primària (CAP). Defensen que amb més inversions es reduirien les llistes d'espera i augmentaria la qualitat del servei, evitant que cada vegada més persones optin per contractar els serveis de la sanitat privada.

Quant a l'educació i els problemes d'inscripcions que té Cerdanyola, la Plataforma aposta per blindar l'escola pública i demanant que no se suprimeixin cursos dels centres públics si encara hi ha demanada a les escoles concertades.

La Plataforma té previst intervenir en l'Audiència Ciutadana del pròxim 27 de febrer a l'Ajuntament per demanar dades en l'àmbit de la sanitat a la ciutat. Per una altra banda, fan una crida a la mobilització i a presentar reclamacions si es tenen problemes d'atenció o temps d'espera massa llargs als CAP.