Crida del Banc de Sang a donar sang durant l'estiu amb la iniciativa 'Viu i fes viure'

El Banc de Sang i Teixits dona molta importància al fet de continuar fent donacions de sang durant els mesos d'estiu

El Banc de Sang i Teixits insisteix en la importància de continuar fent donacions de sang durant l'estiu, i és que segons l'empresa pública del Departament de Salut, seran necessàries 40.000 donacions durant el juliol i l'agost per poder atendre els malalts als hospitals. És per això, que amb la campanya "Viu i fes viure", el Banc de Sang pretén animar tothom qui pugui a donar sang durant les vacances, una donació a Cerdanyola que es podrà fer a l'Ateneu, el dimecres 21 de juliol i el dimecres 4 d'agost.

La crida per fer donacions de sang ve arran de l'increment de transfusions respecte a l'estiu del 2019, un increment d'un 10%. A més, l'arribada de la 5a onada de coronavirus ha reduït les donacions al voltant del 15%, mentre que el Banc de Sang assenyala que en les vacances, les donacions baixen un 30% pel canvi d'hàbits de la població.Així doncs, aquelles persones entre 18 i 70 anys que tinguin un bon estat de salut, que el seu pes estigui per sobre els 50 quilograms i que no estiguin embarassades podran ser donants de sang. Amb tot, durant tot l'estiu, es podrà donar sang en els 12 grans hospitals i en unes 200 campanyes de donació itinerants organitzades per tot Catalunya.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.