Desactivat l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica a Cerdanyola

Ja no se segueixen donant les condicions que van donar lloc a la seva activació perquè ha disminuït la presència de pols africana

El Departament d’Acció Climàtica ha desactivat aquest dijous al matí l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica pels nivells de partícules PM10, declarat dimarts, i que ha estat actiu durant dos dies consecutius a la zona de protecció especial (ZPE) de la conurbació de Barcelona, de la qual forma part Cerdanyola, i a la zona de qualitat de l’aire de la Plana de Vic.

La decisió l’ha pres la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, ja que no se segueixen donant les condicions que van donar lloc a la seva activació perquè ha disminuït la presència de pols africana.

En concret, els nivells de PM10 estan disminuint a totes les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) i ja no superen el valor límit diari de 50 micrograms per metre cúbic en més d’una estació de la XVPCA. La previsió per aquest dijous dels models de dispersió de contaminants atmosfèrics indica que tampoc se superarà aquest valor.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.