Desapareix la mascareta al carrer: Quan cal seguir portant-la?

L'ús obligatori de la mascareta també s'elimina dels patis de els escoles

Des d'aquest dijous 10 de febrer, es pot anar pel carrer sense mascareta. La mesura, adoptada pel Consell de Ministres, s’afegeix a l'eliminació de la mascareta al pati de les escoles i a reobertura de l’oci nocturn a partir de divendres decretades pel govern de la Generalitat.

Quan cal portar mascareta?

La mascareta continua sent obligatòria en espais tancats i en grans esdeveniments quan no sigui possible mantenir la distància d’1,5 metres. Així, el Ministeri de Sanitat destaca que cal seguir portant-ne a esdeveniment exterios on els assistents estiguin de peu, com concerts, o esdeveniments mutitudinaris en exteriors on els assistents estiguin asseguts i no es pugui mantenir la distància d'1,5 metres entre persones no convivents.

L'ús de la mascareta és obligatori a espais interiors com teatres, comerços, equiopaments públics i establiments de restauració quan no s'està consumint. També continua sent obligatori al transport públic, incloses les andanes i estacions tot i que siguin a l'aire lliure. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.