Els detinguts del 23-S denuncien la invisibilitat de les seves sortides de presó

Cerdanyola ha acollit l'acte unitari dels detinguts en l'Operació Judes

Aquest 23 de gener s'ha celebrat el primer acte unitari del grup de suport Detingudes 23-S des que els nou encausats estan fora de la presó. Quatre mesos després de l'inici de l'Operació Judes, Cerdanyola del Vallès ha acollit l'acte reivindicatiu que ha comptat amb les intervencions de tres dels encausats: el cerdanyolenc Eduard Garzón i els sabadellencs David Budria i Clara.

"Van omplir un munt de portades quan ens van detenir i, curiosament, quan hem sortit en llibertat ningú ha dit res", va destacar Eduard Garzón, cerdanyolencs detingut el 23 de setembre de 2019 que va sortir en llibertat sota fiança el passat mes de desembre. Garzón s'ha dirigit a les desenes de persones que han assistit a l'acte celebrat a la plaça de Francesc Layret i ha agraït la feina dels advocats d'Alerta Solidària i, en especial, de la seva advocada Eva Pous.

Eduard Garzón ha recordat les cerdanyolenques acusades de disturbis a causa del tall de Tsunami Democràtic a Salt i La Junquera. "És una causa general contra l'independentisme, contra un moviment democràtic, sobirà i pacífic", ha assegurat el cerdanyolenc, qui també ha demanat paciència perquè la lluita "no és contra un estat democràtic". "Ni un pas enrere", ha sentenciat Garzón.

 David Budria i Clara, veïns de Sabadell amb forta vinculació amb Cerdanyola, també van ser detinguts el 23 de setembre, però van ser posats en llibertats el mateix dia tot i mantenir-se acusats de terrorisme. "Hem passat nits sense dormir pensant en els companys que estàveu segrestats a Madrid i hem tingut pujades i baixades d'ànim perquè demà podrien venir a buscar-nos", ha expressat Clara. Per la seva banda, David Budria ha volgut recordar altres casos recents com els joves d'Altsasua o els detinguts durant les protestes posteriors a la sentència del judici del procés, entre els quals hi va haver el cerdanyolenc Mario. A més, Budria va assenyalar que el pròxim 5 de febrer s'inicia el judici contra catorze persones encausades per les protestes del febrer de 2018 davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Entre ells també hi ha un cerdanyolenc i veïns del Vallès Occidental.