Les deu parades de bus de la UAB es concentraran en dues a partir de setembre

La Universitat Autònoma de Barcelona vol reduir el tràfic de vehicles al campus i ser més sostenible

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) reordenarà les parades d'autocars del campus de Bellaterra a partir de setembre: només hi haurà dos punts d'arribada i no deu com fins ara, que estaran situats l'Eix Central, un a tocar de la parada d'FGC i l'altra a la zona del SAF i la facultat de Ciències. Les dues parades estaran situades a deu minuts caminant com a màxim des de qualsevol punt del campus.

Una línia de bus més sostenible

Aquesta modificació s'explica en el marc de la política de mobilitat sostenible de la UAB, que en col·laboració amb la Direcció General de Mobilitat i Transport de la Generalitat, ha traçat un nou esquema dels serveis d'autocars amb la intenció de ser més eficient. El Vicerectorat assegura que el canvi suposarà un estalvi d'emissions de gasos contaminants de 32 tones de diòxid de carboni anuals.

Tot i això, el canvi només afectarà la línia interna de busos del campus, que usarà només aquestes dues parades en el seu recorregut per les facultats i edificis. La línia Barcelona-Cerdanyola-UAB, els serveis setmanals i els nocturns continuaran fent els mateixos recorreguts i parades que fan a dia d'avui.

Més de 1.500 usuaris diaris

El campus de Bellaterra rep actualment busos de 87 municipis diferents, quan el 2016 n'eren 63. Hi arriben diàriament 16 línies d'autobús interurbà que connecten el campus amb gran part del territori de Catalunya, concretament amb 50 municipis. A més d'aquestes 16 línies, hi ha 4 línies més que donen servei a la UAB de forma setmanal que connecten el campus amb més d'una trentena de municipis. El servei l'utilitzen 1.700 persones, tot i que el poden arribar a utilitzar fins a 3.000 persones.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.