Diada 2022: Així se celebrarà l'11 de setembre a Cerdanyola

L'11 de setembre se celebra la Diada amb diferents iniciatives a Cerdanyola

Aquest diumenge 11 de setembre se celebra la Diada Nacional de Catalunya i a Cerdanyola del Vallès es commemorarà amb diferents iniciatives. A l'acte institucional organitzat per l'Ajuntament se suma la jornada especial de portes obertes dal Museu d'Art de Cerdanyola. A més a més, aquesta Diada tornarà a haver mobilitzacions a Barcelona a les quals s'hi sumen entitats independentistes de la ciutat. 

Portes obertes al MAC

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya i del 13è aniversari del Museu d'Art de Cerdanyola, l'edifici obre les seves portes a la ciutadania durant els dies 10 i 11 de setembre. L'horari de dissabte serà de 17 a 20 h i el de diumenge d'11 a 14 h.

Actualment, al MAC s'hi pot visitar l'exposició permanent amb obres d'artistes relacionats amb Cerdanyola, així com exposicions temporals com la mostra Domini de Francesca Riu. Com la mateixa artista explica, Domini sorgeix “de la investigació de materials quitoidians i recontextualitzant tècniques i pràctiques tradicionals, sovint atribuïdes a la feminitat”, a partir de la qual treballa al voltant del concepte de la reproducció de la ideologia dominant, tot donant protagonisme a problemàtiques concretes de l’entorn que afecten a les nostres vides i la nostra manera de fer i relacionar-nos, per tal d’entendre on vivim i de quina manera de poder-ho canviar.

Fragment de l'obra de Francisca Riu. FOTO: MAC

Fragment de l'obra de Francesca Riu. FOTO: MAC

 

Acte institucional

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès organitza l'acte institucional per celebrar la Diada Nacional de Catalunya el pròxim 11 de setembre. L'acte comptarà amb la tradicional ofrena floral, un pilar dels Castellers, l'actuació de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) i una ballada de sardanes.

Com ja és tradició, l’ofrena i la celebració es faran a la plaça Onze de Setembre, al passeig de Cordelles. L’acte començarà a les 10 h amb un pilar d’honor dels Castellers de Cerdanyola. Tot seguit, a les 10.10 h, la Coral de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès interpretarà el Cant de la senyera i després s’iniciarà (10.15 h) l’entrega de les ofrenes florals d’entitats, associacions i partits polítics. Per finalitzar les ofrenes, es farà l’ofrena institucional (10.45 h)a càrrec de l’alcalde, els portaveus dels grups municipals i els regidors del consistori. 

A continuació, la Banda i la Coral de l’AMCV interpretaran Els Segadors i l’alcalde Carlos Cordón farà una intervenció davant els assistents (11 h). Per tancar l’acte es farà una ballada de sardanes a càrrec de l’Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola amb la música de l’AMCV (11.05 h).

Acte oficial commemoratiu de la Diada 2021 a Cerdayola. FOTO: Nora Muñoz

Acte oficial commemoratiu de la Diada 2021 a Cerdayola. FOTO: Nora Muñoz

 

Mobilització a Barcelona

Un any més, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) impulsen una manifestació a Barcelona en favor del moviment independentista. l’ANC local organitza sortides en autocar fins a Barcelona l’11 de setembre. Els interessats en viatjar amb l’ANC han de comprar els tiquets als difernets punts de venda habilitats. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.