Edu Garzón: "Van endur-se cartells de l'1 d'octubre i samarretes del CDR. No trobaven res"

Durant la concentració setmanal per demanar la llibertat dels presos polítics es va llegir una carta escrita per Eduard Garzón, detingut el 23-S i investigat per terrorisme

La concentració del CDR del dijous 5 de desembre va donar veu al cerdanyolenc Eduard Garzón, detingut el 23 de setembre en l'operació Judes. Durant la concentració setmanal per demanar la llibertat dels presos polítics es va llegir una carta escrita per Garzón, en la qual explicava els seus primers dies a la presó de Soto del Real.

Eduard Garzón va escriure la carta el 22 d'octubre, però aquesta no va arribar a mans d'un veí de Cerdanyola fins al mes de novembre. En l'escrit, Garzón responia a diverses cartes rebudes durant les seves primeres setmanes a la presó. Garzón relata com el 23 de setembre, la Guàrdia Civil va endur-se de casa seva cartells de l'1 d'octubre, samarretes del CDR o adhesius dels 9 de Lledoners. "Com no trobaven res, el gos que van portar únicament ensumava el pernil que tinc a la cuina", diu.

El cerdanyolenc investigat per terrorisme envia un missatge de perseverança: "L'única política que fan és la de la por. Nosaltres ja no tenim por. No entenen que la nostra voluntat no és una independència de bandera, sinó una voluntat de fer un país nou, de llibertats, de benestar socials i respecte pels principis bàsics. Quan sortim al carrer ho tornarem a fer".

Sobre la seva vida a la presó, Garzón explica que surt dues vegades al pati, que s'ha apuntat a classes d'anglès i fitness i que parla amb interns d'orígens diversos: "Els he fet indepes, digueu-li al Tardà que jo també eixamplo la base".

 

 


En Mario agraeix el suport

En Mario, cerdanyolenc de 23 anys, va sortir de presó l'última setmana de novembre després d'estar més d'un mes en presó provisional arran de les protestes de Barcelona. Mario va participar en la concentració del CDR i va agrair les mostres de suport dels cerdanyolencs que van demanar la seva llibertat.

Sobre el seu pas per la presó, Mario va explicar que "fan el possible perquè oblidem el que hem après als carrers" i va denunciar que en les vistes que celebraven i els recursos que presentaven "semblava que enviaven respostes ja escrites". Durant les setmanes que ha passat empresonat, el cerdanyolenc va tenir tres canvis d'advocats.

El jove cerdanyolenc també va tenir paraules de record per la resta de detinguts durant les protestes posteriors a la sentència del procés. A més, va reivindicar el dret a protesta: "No som delinqüents, som manifestants".