El confinament comarcal i les mesures actuals es prorroguen una setmana

La situació epidemiològica ha entrat en una fase “d’estabilització”

El Procicat ha decidit aquest divendres allargar el confinament comarcal “per doblegar la corba de pressió assistencial a les UCIS” i poder reobrir el 26 d’abril si els indicadors epidemiològics ho permeten.

Així ho ha anunciat  Marc Ramentol, secretari general del Departament de Salut, qui ha constatat que no hi hagut una “explosió de casos arran de la Setmana Santa” i el creixement experimentat a principis de març s’ha mantingut de forma constant i s’ha entrat en una etapa de “certa estabilització”.

Pròrroga de 7 dies de les mesures vigents

El focus de preocupació per decretar el confinament comarcal el passat 9 d’abril va ser “l’extrema preocupació” que hi ha via a les UCIS. Segons Ramentol, tot i que s’està "desaccelerant" el nombre d’ingressos aquest continua “alt” i obliga a desprogramar als centres hospitalaris altres intervencions.

 

Ramentol ha aprofitat l’avinentesa per agrair l’esforç de la ciutadania en els darrers dies per evitar un creixement epidemiològic, així com al sector cultural i de la restauració.

Per últim, Josep Maria Argimon ha expressat que la campanya de vacunació continua “al ritme que entren les vacunes” i durant el dia d’avui s’arribarà a la dosi número 2 milions.

Tot i els últims signes de millora de la pandèmia a Catalunya, Argimon ha alertat que encara hi ha 500 crítics a les UCIS per coronavirus.