El record al caràcter reivindicatiu de l'11-S centra la Diada a Cerdanyola

Entitats i partits polítics han participat en l'ofrena florar de la Diada a Cerdanyola

 

Entitats i partits polítics de Cerdanyola del Vallès han participat en l'ofrena floral de la Diada Nacional de Catalunya a la plaça de l'Onze de Setembre. L'acte ha comptat amb les actuacions dels Castellers de Cerdanyola, de l'Agrupació Sardanista i dels parlaments de representats polítics de la ciutat. Estava previst que actués l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès però l'actuació s'ha suspés a causa de la previsió de pluja. 

Tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament de Cerdanyola, excepte Ciutadans i el Partit Popular, han fet la seva ofrena a la plaça de l'Onze de Setembre. A més, el consistori va fer la seva ofrena de forma conjunta amb els partits polítics presents a l'acte.

Des del PSC, van assegurar que volen "una Diada per tothom, on tota la gent se senti representada per participar-hi". Fent comú un missatge del PSC català, el portaveu del PSC, David González,  va expressar la seva proposta de "canviar el pas i obrir una nova etapa pel futur del nostre país sense repetir errors del passat i avançant pel progès col·lectiu". 

P9111982

 

Els parlaments dels partits independentistes han estat marcats pel record al caràcter reivindicatiu de la Diada. "La Diada no és una festa tot i que alguns la vulguin folckloritzar", deien des d'Esquerra Republicana. El president d'ERC, Albert Turon, va destacar el caràcter organitzatiu de la societat catalana amb l'objectiu de "decidir pel nostre futur": "Som adults i responsables per poder decidir si volem viure en una república, si volem la indepedència i quina Europa volem construir". 

ERC

 

Per la seva banda, des de Guanyem Cerdanyola, amb Laura Benseny i Vera Sánchez com a portaveus, van retreure al govern del PSC el fet d'haver "reduit a la plaça de l'Onze de Setembre la celebració de la Diada". "Els actes institucionals de la Diada es mereixen ser al centre de la ciutat", va destacar Benseny. Guanyem expressar la seva solidaritat amb "totes i tots els represaliats, represaliades i exiliades en tots els àmbits de lluita i dicidència". 

 

Guanyem Cerdanyola

 

Des d'En Comú Podem, Pilar Adell va recordar la situació dels presos i exiliats polítics. A més, van demanar dialeg entre els governs de Catalunya i Espanya: "Calen governs que dialoguin i tinguin convincció per resoldre problemes. Cal avançar per una solució pllítica de grans majories". 

En Comú Podem

Finalment, des de Junts per Cerdanyola es va recordar el caràcter reivindicatiu "actiu i pacífic" de l'11 de setembre davant l'opressió. Junts també va recordar la situació dels presos, exiliats i encausats "per defensar la llibertat i drets del nostre poble".

Junts per Cerdanyola

 

 

Manifestació fins el pont de la UAB

Un cop ha finalitzat l'acte institucional, desenes de cerdanyolencs i cerdanyolenques han sortit en manifestació des de la plaça de l'Onze de Setembre fins al pont de la UAB. En arribar al pont que passa per sobre de l'AP7, els manifestants han decorat ambdós costats amb llaços grocs i pancartes demanant la independència i la llibertat dels presos polítics. Entre els manifestants hi havia membres de l'ANC, ERC, Guanyem Cerdanyola i Junts per Cerdanyola. 

 

Manifestació fins al pont de la UAB

 

 

 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?