Els consells definitius per millorar l'estalvi i l'eficiència energètica a casa

Millora l'eficiència energètica de casa teva i estalvia

L'estalvi energètic augmenta la teva qualitat de vida i la del teu entorn. Ara que ve l'hivern hi ha petits gestos que pots fer cada dia i que t'ajudaran a millorar el medi ambient i a reduir la teva factura:

Consells de climatització:

L'època de l'any on fem un major ús d'energia és quan els dies s'escurcen i fa més fred. Per aquest motiu convé preparar casa nostra. En primer lloc, per mantenir l'escalfor posa i fes ús de cortines i estores, que ajudaran a l'aïllament de la llar.
En segon lloc, ventila casa teva almenys un cop el dia, durant 10 minuts per no perdre energia i mantenir el confort de les habitacions, amb això evitaràs l'excés d'humitat i substàncies contaminants que poden haver-hi. Pots ventilar quan no faci molt fred a l'exterior, més cap al migdia.
Mantingues la temperatura de la calefacció al voltant de 20° per evitar un ambient massa sec i recorda "purgar" els radiadors de la teva llar. L'acumulació d'aire provoca un funcionament poc eficient de l'electrodomèstic i recorda no posar-hi roba al damunt, no només pot ser perillós sinó que augmentaràs el consum de l'aparell.
 

 

Consells d'Il·luminació:

A l'hivern utilitzem més els llums de casa, ja que tenim menys hores de llum natural, és per això que la nostra despesa en il·luminació augmenta. Per a reduir aquest consum apaga sempre els llums halògens o LED abans de sortir de les habitacions, deixa'ls encesos en el cas que hagis de tornar de seguida, sobretot si són llums fluorescents, ja que aquest tipus de bombetes "pateixen" cada cop que s'encenen. D'altra banda per aprofitar tota la lluminositat de les bombetes mantén-les netes i estalviaràs fins a un 20% en la factura de la llum.
 

Consells a l'hora de cuinar:

El forn és un dels electrodomèstics que més consumeix, ajusta bé la seva temperatura i utilitza recipients de vidre perquè retenen millor l'escalfor. Sempre que puguis substitueix-lo pel microones, amb això estalviaràs fins a un 70% d'energia. Per la vitroceràmica tapa les olles durant la cocció i usa l'olla de pressió, ja que permet cuinar més de pressa i a una temperatura més alta. 
Si talles els aliments més petits també reduiràs el temps de cocció. Per a un aprofitament major de l'energia apaga els electrodomèstics, especialment en el cas de la vitroceràmica i el forn, uns minuts abans i aprofita l'escalfor per acabar de cuinar els aliments.
Recorda que els electrodomèstics A+++ són els que consumeixen menys energia, apaga'ls quan no els facis servir fins i tot quan estan en "stand by", ja que consumeixen sense que te n'adonis.