Els contactes de persones contagiades amb l'òmicron també hauran de fer quarantena

Salut informa que ja s'ha detectat la variant òmicron del coronavirus en aigües residuals

Els contactes estrets de persones que puguin estar contagiades amb la variant òmicron del coronavirus hauran de fer quarantena encara que estiguin vacunats, segons ha anunciat Salut. Es consideraran sospitosos de contagi amb l'òmicron els viatgers de països del sud d'Àfrica que donin positiu o bé quan es detecti la variant en els cribratges, que s'han començat a fer de forma aleatòria al 20% de les PCR.

Ara com ara, amb la variant delta dominant, els contactes amb pauta completa no han de seguir quarantena, però sí que es fan una prova i, en cas de ser positiva, s'han d'aïllar perquè passen a ser un cas. D'altra banda, Salut demana acompanyar a hospitals i CAP només quan sigui necessari arran de la detecció de brots de covid-19 en centres.

Ja s'ha detectat la variant òmicron en aigües residuals

D'altra banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha donat per fet aquest dimarts que la nova variant de la covid-19 detectada a Sud-àfrica, l'òmicron, arribarà a Catalunya, i ha revelat que ja se n'ha detectat en aigües residuals. Això abans no se sàpiga si els dos pacients en estudi estan infectats amb aquesta variant. Els resultats de les proves es coneixeran divendres.

Argimon ha reiterat que la nova variant de la covid-19 és un element de preocupació i ha admès que "probablement s'acabarà imposant", tal com ja va passar amb la variant delta, que en uns mesos va ocupar tot l'espai del virus al país.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.