Els indicadors de la Covid continuen baixant a Cerdanyola

Cerdanyola manté el risc de rebrot de la pandèmia per sota dels 2.000 punts després d'un mes batent rècords de contagis setmanals

La Covid-19 continua mostrant senyals de debilitat a Cerdanyola del Vallès. Els casos de contagis s'han reduït a un ritme aproximat de 500 contagiats menys cada 7 dies, en les últimes tres setmanes. Segons dades del Departament de Salut, en l'última setmana s'han registrat poc més de 500 positius i quasi 1.800 punts de risc de rebrot. Tot i això, aquesta setmana ha mort un cerdanyolenc més a causa del coronavirus. 

Poc més de 500 positius

Els indicadors de la pandèmia comencen a assimilar-se als registrats abans del començament de la 6a onada. Entre el 3 i el 9 de febrer s'han contagiat a Cerdanyola 543 noves persones, i s'ha registrat un risc de rebrot de 1.791 punts. A més, el percentatge de proves ppositives respecte de les que es fan també disminueix: de 2.213 PCR o test fets, el 12% ha donat un resultat positiu

La mitjana d'edat de les persones contagiades en l'última setmana es manté vora els 36 anys. Segons dades del 9 de febrer de Salut, la franja d'edat més afectada ha estat la d'entre 10 i 19 anys, havent-se contagiat 103 persones. La població gran continua sent la menys afectada ja que dels 543 positius, 384 són menors de 50 anys. 

168 defuncions per coronavirus

Pel que fa a les hospitalitzacions, el nombre de persones ingressades s'ha mantingut estable ha baixat a 16 en l'última setmana. En concret, en data de 12 de febrer el Departament de Salut reporta 15 persones hospitalitzades. Tanmateix, el dia 6 de febrer es va registrar una nova mort a causa de la Covid-19, i apuja la xifra total de defuncions a 168. 

Més de la meitat d'infants vacunats

Alhora, la vacunació continua avançant, en especial de les terceres dosis. A Cerdanyola, el 45,6% de la població ja compta amb la dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19. Pel que fa als infants d'entre 5 i 11 anys, el 51,% s'ha inoculat amb la primera dosi de la vacuna. A més, en una setmana 100 cerdanyolencs més ja compten amb la pauta completa, 47.549 en total.  

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.