Empreses i emprenedors poden accedir als ajuts 'Kit Digital' per impulsar la digitalització

Cerdanyola ha presentat aquests bons digitals dels fons Next Generation en la primera conferència 'Esmorzars de Can Serra'

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va estrenar dijous 5 de maig el cicle de conferències 'Esmorzars de Can Serra' amb la presentació del programa d'ajuts Kit Digital, que poden sol·licitar a persones empresàries, emprenedores i autònoms d'arreu de l'Estat. Els fons Next Generation de la Unió Europea financien aquesta iniciativa que preveu destinar un total de 3.000 milions d'euros amb l'objectiu d'impulsar la renovació tecnològica en el sector empresarial. 

Es preveu obrir diferents convocatòries de sol·licituds segons tres segments d'empreses que s'aniran publicant en els pròxims mesos. El primer, empreses de 10 a 49 treballadors que podran obtenir 12.000 €. El segon, petites empreses o microempreses d'entre 3 i 9 treballadors que optaran a 6.000 €. Per acabar, microempreses d'entre 0 i 2 treballadors que podran aconseguir 2.000 €. El 15 de març es va iniciar el període per al primer segment, que fins ara ja han sol·licitat 56.000 empreses.

Per accedir al programa cal registrar-se a la plataforma AceleraPyme i completar un test de 13 preguntes per avaluar el nivell de maduresa digital de l'empresa. Posteriorment, i un cop s'obri una convocatòria, caldrà omplir un formulari per sol·licitar el bo digital. "No demanem cap paper per fer la sol·licitud i hem habilitat la figura del representant voluntari perquè un tercer pugui demanar l'ajuda en nom de l'empresa". Així ho va explicar durant la conferència Albert Martínez Lacambra, director general de Red.es, entitat pública adscrita al Govern d'Espanya.

Primer 'Esmorzar de Can Serra'

Diverses personalitats del sector empresarial i de l'Ajuntament van moderar aquesta primera conferència dels 'Esmorzars de Can Serra', celebrada als jardins de la Masia Serraparera. L'alcalde Carlos Cordón va insistir en la importància de la digitalització i va destacar el programa Kit Digital com una "oportunitat única per a les petites empreses i persones autònomes per iniciar-se o millorar la seva digitalització".

En relació, el cap de la secció d'Empresa i Mercat de Treball de l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Pere Soler, es va referir al programa com a “una iniciativa important per desenvolupar-se tecnològicament i amb un sistema de demanda molt àgil”.

La Covid-19 també va ser present en la xerrada quan Susanna Fernández, tècnica del Servei de Mercat de Treball de la Diputació de Barcelona, va destacar el paper rellevant de la tecnologia arran de la pandèmia: “la Covid-19 ha deixat de manifest la necessitat d’apostar per la transformació digital”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.