En marxa les obres de reurbanització del carrer Torras i Bages i Negrevernís

La previsisó és que les obres durin un any

El 27 de juny van començar les obres de reurbanització del carrer Torras i Bages, entre el passeig d’Horta i l’avinguda Primavera, i del carrer Negrevernís, entre els carrers Torras i Bages i Santiago. Les obres, que tindran una durada d’un any, contemplen, entre d’altres mesures, l’ampliació de les voreres i el soterrament de totes les xarxes de serveis.

Canvis a tot el carrer

"Els treballs tenen la finalitat d’adaptar els trams dels carrers mencionats a la normativa vigent sobre condicions bàsiques d’accessibilitat", apunta l'Ajuntament. L’actuació contempla l’ampliació de les voreres, que anirà acompanyada de la renovació dels paviments, el fressat i l’asfaltat de la calçada que es finalitzarà amb una capa fina de reforç.

Des del consistori expliquen que el procés de reurbanització també inclou el soterrament de les xarxes de serveis aèries d’electricitat i telefonia, incloent l’adaptació de les instal·lacions situades als murs de les façanes o tanques que afrontin a la via pública al nou sistema d’alimentació per canalització soterrada.

El projecte contempla la substitució de l’arbrat "per espècies de creixement adequat", el canvi de la xarxa d’enllumenat públic per un sistema LED i la renovació de la xarxa de clavegueram "que es dotarà de major nombre d’embornals per garantir la recollida de les aigües de pluja". Per a la millora de la mobilitat també està previst la reordenació dels aparcaments en la calçada i el reforç de la senyalització.

"El termini d’execució de les obres de renovació de la plataforma actual és de sis mesos amb previsió d'un termini d'un any per la supressió de la totalitat de les infraestructures de suport de les xarxes aèries de transport d'electricitat i telefonia que actualment ocupen les voreres impedint el seu ús normal", apunta el consistori.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.