L'entitat Som Economia Social i Solidària Cerdanyola es presenta en societat

L'acte del dia 23 també comptarà amb una xerrada sobre la Cooperativa Agrària L'Olivera

L'entitat Som Economia Social i Solidària Cerdanyola es presentarà de forma oficial el dijous 23 de gener a les 19 h, a l'Espai Vi de Cerdanyola del VallèsSOMESS es marca l'objectiu de ser un canal de difusió d'iniciatives d'economia social i d'experiències cooperativistes ja consolidades.

El naixement de SOMESS és fruit de les reunions a Cerdanyola de la Cooperativa d'Energies Renovables Som Energia. Arran d'aquestes trobades van sorgir interessos de posar en marxa activitats vinculades a projectes de mobilitat cooperativa i sostenible o habitatge cooperatiu.

L'acte del dia 23 també comptarà amb una xerrada sobre la Cooperativa Agrària L'Olivera. La xerrada anirà a càrrec d'Iñigo Haughey, membre de la cooperativa i responsable d'un dels seus centres de producció, a Collserola. Es tracta d'una cooperativa creada fa més de 50 anys a Vallbona de Les Monges "amb l'objectiu de donar sortida laboral a persones amb alguna mena de disminució psíquica és actualment un projecte totalment consolidat que, sense renunciar al seu objectiu fundacional, comercialitza amb èxit diversos productes agraris", expliquen des de SOMESS.

Iñigo Haughey. FOTO: Cedida

Iñigo Haughey. FOTO: Cedida


Les especialitats de L'Olivera són el vi i l'oli i s'ha fet càrrec de la recuperació de vinyes i explotacions agràries abandonades a diverses ciutats. Un dels seus últims projectes és el vi corporatiu de l'Ajuntament de Barcelona amb vinyes de Collserola.