Les entitats independentistes es manifestaran davant la trobada dels governs espanyol i francès

La manifestació tindrà lloc el 19 de gener a Montjuïc

Les entitats independentistes de Cerdanyola del Vallès s'afegeixen a la convocatòria d'una manifestació el pròxim 19 de gener davant la reunió que se celebrarà el mateix dia entre els governs espanyols i francès. La manifestació es farà a la plaça Carles Buïgas de Montjuïc a partir de les 9 h, ja que la trobada tindrà lloc al Museu Nacional d'Art de Catalunya. La mobilització sortirà de Cerdanyola a les 7.45 h des de l'estació de Rodalies.

El Consell Local de la República, l'ANC, l'Entesa pel Debat Constituent, Esquerra Republicana de Catalunya, Guanyem Cerdanyola i Junts per Cerdanyola convoquen la ciutadania a "demostrar al món que el moviment independentista és viu i posar en evidència la fatxenderia i la insolència del Govern espanyol".

Les entitats asseguren que "el Govern espanyol ha manifestat reiteradament que venia a Barcelona per certificar la fi del moviment independentista", afegint que ho consideren "una falsedat -perquè la voluntat d'independència és més viva que mai- i una provocació, ja que no s'ha donat cap solució política al conflicte, que encara hi ha representants polítics a l'exili, i que hi ha 500 persones pendents de judici per causes relacionades amb el referèndum de l'1 d'octubre i la posterior repressió de l'Estat, que ja ha afectat més de 4.000 persones".

La convocatòria de manifestació també apunta al govern de França: "Els governs d'Espanya i França segueixen reprimint la nació catalana: la seva gent, la seva economia, la seva cultura i la seva llengua. En aquest sentit, la mobilització també serà un clam per la defensa del català i la immersió lingüística educativa, i per l'ús del català en els plenaris municipals de la Catalunya del Nord, on està sent perseguit".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.