Entra en vigor la prohibició d'encendre foc al bosc

Els terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc, sigui quina en sigui la finalitat

Amb l'arribada de la primavera, entra en vigor a tot Catalunya la prohibició de fer foc als boscos a partir del dimarts 15 de març, una prohibició que s'allargarà fins al dissabte 15 d'octubre. La prohibició s'estén als terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta.

D'aquesta manera, queda prohibit encendre foc per a qualsevol mena d'activitat, sigui quina en sigui la finalitat. A més, tampoc es poden llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc o llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc. D'altra banda, en les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions es podrà utilitzar fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mata-guspires.

Amb tot, i de forma extraordinària, es pot demanar una autorització al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat per realitzar determinats treballs i activitats que suposen un risc d'incendi forestal.

Més informació al web d'Agents Rurals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.