Entra en vigor la normativa per circular en patinet elèctric a Cerdanyola

L'ús del casc amb patinets elèctrics és obligatori fins als 16 anys

Aquesta setmana ha entrat en vigor la nova normativa sobre la circulació de bicicletes i patinets elèctrics a Cerdanyola del Vallès. Les sancions per no complir les normes de circulació que recull l’ordenança van de 80 euros les més lleus a 1.000 euros les més greus. 

Així, ja s'aplica la nova ordenança municipal sobre la circulació de bicicletes, vehicles de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes. El text va ser aprovat de forma inicial pel ple municipal al juny, posteriorment ha estat trenta dies en exposició pública sense haver rebut al·legacions ni suggeriments quedant de forma automàtica definitivament aprovat.

Bicicletes, patinets i altres vehicles de mobilitat personal

"L'objectiu d’aquesta ordenança és regular la mobilitat a la ciutat dels anomenats VMP, vehicles de mobilitat personal (bicicletes, patinets, cicles de més de dues rodes ...), però també millorar la seguretat viària, afavorir l'ús de modes de transport sostenibles, regulant la seva circulació pels espais adequats per a això, i assegurar la prioritat de vianants", expliquen des de l'Ajuntament. 

Per circular amb patinet elèctric, l’ús de casc és obligatori fins als 16 anys i els menors de 14 no els podran conduir.

L’ordenança s’estructura en 7 capítols desenvolupats en 35 articles. Un dels capítols està dedicat a la mobilitat ciclista, un altre a la mobilitat dels ginys sense motor i un altre a la mobilitat dels vehicles de mobilitat personal amb motor i cicles de més de dues rodes. A més, l’ordenança també recull els drets i les obligacions, la regulació de la circulació de bicicletes al Parc Natural de Collserola i les infraccions i sancions que s’aplicaran.

A partir d’ara, les persones que circulin a Cerdanyola en bicicleta, en un vehicle de mobilitat personal com un patinet elèctric o en qualsevol altre cicle de més de dues rodes haurà de complir amb les normativa municipal.

Quines són les principals normes?

Les principals novetats d’aquesta ordenança se centren en la regularització de la circulació dels VMP -com els patinets elèctrics- un mètode de transport que ha experimentat un creixement exponencial en els darrers anys. Les principals normes al voltant dels vehicles de mobilitat personal són:

  • L’edat mínima per conduir-los són els 14 anys
  • L’ús de casc és obligatori fins als 16 anys
  • La velocitat màxima permesa és de 25 km/h
  • No està permès circular per voreres, vies interurbanes i travesseres
  • No està permès conduir fent ús del mòbil així com auriculars
  • No està permès anar-hi més d’una persona
  • Prohibit circular sota els efectes de drogues i alcohol
  • Cal respectar les normes generals de circulació
  • A la nit el vehicle ha de portar reflectants i enllumenat
  • Només poden portar seient o selló si el VMP té sistema d’autoequilibrat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.