Es manté l'avançament de l'inici del curs escolar i les tardes de setembre seran lectives

El Departament d'Educació encara ha de decidir quin dia comença el curs

L'avançament del curs escolar es mantindrà i les classes del curs escolar 2023-2024 s'iniciaran la primera setmana de setembre. Ara bé, totes les tardes de setembre seran lectives en lloc de ser ocupades amb activitats de lleure no obligatòries. "Des de l'inici de curs hi haurà matí i tarda", ha dit aquest dimecres en una atenció a mitjans la secretària general d'Educació de la Generalitat, Patrícia Gomà, que ha assenyalat que les tardes seran lectives "en pro de l'equitat i la qualitat educativa".

Educació, però, encara no té tancada la data d'inici de curs. Gomà ha assenyalat que es concretarà la "més idònia" un cop s'hagi tractat la qüestió amb la mesa sindical. Ara bé, ha dit que es tindrà en compte que Infantil, Primària i Secundària comencin el mateix dia.

Les tardes de setembre seran lectives

Gomà ha fet aquestes declaracions després que el Consell Escolar s'hagi reunit en sessió plenària i hagi consensuat que cal "racionalitzar" el calendari escolar i començar amb "normalitat" el curs, és a dir, començar ja amb les tardes lectives.

La secretària general ha assegurat que de les conclusions que els arriben en el si del Consell Escolar, on hi ha representada la comunitat educativa, es desprèn el "consens" en la necessitat de "racionalitzar" el curs i escurçar el període de vacances d'estiu i, per tant, tornar a avançar el calendari com ja s'ha fet enguany. 

Sobre el fet que les tardes siguin lectives, en lloc d'una jornada intensiva amb lleure voluntari a les tardes, Gomà ha admès el fet que "hi ha una qüestió en l'obligatorietat". És a dir, que el fet que si hi ha classe a la tarda és obligatori anar-hi juga "en pro" de l'equitat. I és que com ja apuntava un informe extern encarregat per la pròpia conselleria a l'escola concertada l'assitència a les tardes de lleure de setembre, que era voluntària, ha estat molt més elevada que a l'escola pública. 

Preguntada per si es compensarà d'alguna manera, Gomà ha afirmat que "no cal compensar res" perquè "no es fa res de més". "Quan tinguem acotat el dia exacte que comencem el curs escolar podrem veure quants dies lectius fem al llarg del curs i llavors veurem si s'ha de compensar, quins dies i quins mecanismes acabem acordant si és possible amb la representació sindical", ha conclòs. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.