Es prorroguen les restriccions per la Covid-19 amb novetats pels Castellers

Es manté la restricció horària de les activitats fins a les 00.30 hores

El Govern de la Generalitat ha aprovat la pròrroga de les mesures de contenció davant la Covid-19 a Catalunya. La nova resolució, que entrarà en vigor aquest divendres i té una vigència de set dies, preveu l’acceptació del pla presentat pel Departament de Cultura que permetrà accelerar la recuperació de l’activitat castellera.

Ara els castellers podran fer construccions de fins a 160 persones, amb mascareta, protocols d’entrada i sortida de les places i un màxim de 15 minuts de durada per a la construcció de cada castell. A més, hauran de demostrar que tenen la pauta de vacunació completa o una PCR negativa en les darreres 48 hores. Als menors de 12 anys se’ls farà tests d’antígens ràpids (TAR).

 

Limit horari

La resta de mesures aprovades la setmana passada continuen vigents. Així, no hi ha limitació de les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat, però se segueix mantenint com a recomanació limitar les trobades a un màxim de deu persones. La setmana passada ja es va eliminar també la limitació a un 70% de l’aforament als actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.

L'oci nocturn segueix tancat i l'activitat ha d'acabar a les 00.30 hores.