Es tanquen els miradors de Collserola per l'alt risc d'incendi

Protecció Civil ha activat el nivell 2 del Pla Alfa (risc molt alt) a Cerdanyola i altres municipis

Protecció Civil ha activat el nivell 2 del Pla Alfa a Cerdanyola del Vallès i a tot el Vallès Occidental. Gairebé tot Catalunya es troba en risc alt o molt alt d'incendi, i vuit comarques estan en risc extrem. El Parc Natural de Collserola ha tancat els accessos als seus miradors i demana que no s'accedeixi al parc. En cas de detectar foc, cal avisar ràpidament al 112.

En els municipis en nivell 2 de risc d'incendi està prohibit fer barbacoes, la crema de restes vegetals, els focs d'esbarjo, els fogonets de gas, la pirotècnia i els castells de focs. També es regulen les tasques agrícoles.

 

Municipis en nivell de risc extrem

Els accessos als espais naturals del cap de Creus, la serra de Montsant, el Montgrí, el Garraf i l'Albera i Montmell-Marmellar queden restringits a partir de les dotze de la nit d'aquest dimarts per perill d'incendi, segons ha informat el Govern. La decisió es pren en el marc de l'episodi de temperatures "extremadament altes i humitats relatives molt baixes" que s'esperen fins al dimecres a diversos indrets de Catalunya. En el mateix escenari, el cos d'Agents Rurals ha activat el nivell 3 del Pla Alfa a 57 municipis de 8 comarques. El dia de màxima preocupació és aquest dimarts i es preveu perill molt alt cap al prelitoral i cap a l'interior i litoral, on la pluviometria és més deficitària.

Pla Alfa del dimarts 18 de juliol de 2023

Pla Alfa del dimarts 18 de juliol de 2023

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.