L'escultura d'Arimany en record a les víctimes dels nazis guarnirà la plaça de la Pau

La peça original de ferro es va mostrar en l'homentge als 4 veïns deportats, però s'ha de substituir per una còpia resistent a la meteorologia

L'artista cerdanyolenca Elisa Arimany va elaborar una escultura titulada Punt de Partida per a homenatjar els quatre veïns que van ser deportats als camps de concentració i d’extermini del III Reich: Amadeu Comas i Comas, Juan Gómez AsensioMiguel Garcia Ramos i Lluís Castells Roma. Només Comas va sobreviure a la barbàrie nazi.

L’escultura original, feta en ferro, es va veure en l’acte celebrat el 21 de juny a la plaça de la Pau, i ara s'està preparant una còpia feta d'acer corten, especial per aguantar a les inclemències del temps i quedar-se definitivament a la plaça. La nova escultura serà igual a l'original però de mides més grans. 

L'obra d'art d'Arimany va ser el centre d'atenció en l'acte commemoratiu, una emotiva cerimònia de record i homenatge. Familiars, joves estudiants que van ajudar a fixar la biografia dels cerdanyolencs, representants de la societat civil, de l’Ajuntament i de la Generalitat van participar en l’acte.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.