Esgotades en poc més de 24 hores les ajudes de 2.000 euros per als autònoms

El procediment ha estat marcat pel col·lapse de la web per tramitar les peticions

Les ajudes de 2.000 euros als autònoms que atorgava la Generalitat per fer front a l'impacte a la Covid-19 s'han esgotat en poc més de 24 hores, segons fonts dels Departaments de Treball i Polítiques Digitals i Administració Pública, indica l'ACN. Han estat dos dies, però, marcats pel mal funcionament de la pàgina web i les queixes entre les persones que aspiraven a rebre la prestació. Aquest dilluns la pàgina ja es va col·lapsar pel gran volum de peticions i aquest dimarts al matí, només de nou a deu del matí, s'han rebut 406.000 sol·licituds, però moltes no s'han pogut validar. La dotació de total de la Generalitat és de 20 milions d'euros i l'objectiu era que els 2.000 euros d'ajuda arribessin a 10.000 persones per ordre cronològic.

El pagament es farà efectiu en les properes setmanes després que aquest matí s'arribessin a les 10.000 sol·licituds presentades. La convocatòria dels ajuts als autònoms ha causat el col·lapse de la web per la gran quantitat de peticions rebudes. A mode d'exemple, en els primers 40 minuts del segon dia amb la web habilitada s'han rebut més de 300.000 intents de registre.

L'ACN indica que Fonts del Departament que encapçala Jordi Puigneró asseguren que les bases dels ajuts dissenyats per la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies són la causa darrere els problemes que s'estan registrant, ja que és un ajut per concurrència no competitiva dirigit a un col·lectiu que està en grans dificultats econòmiques, cosa que provoca una allau de sol·licituds que col·lapsen el sistema informàtic.

Polítiques Digitals defensa que ja va avisar amb anterioritat el seus companys de Treball que "no era la millor manera" de distribuir l'ajut pel col·lectiu dels treballadors per compte propi.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.