Totes les exposicions per commemorar el Dia Internacional de les Dones

El 8 de març arriba també amb diverses exposicions sobre les dones que es podran gaudir fins a finals de març i principis d'abril

Entre les activitats programades per commemorar el 8M d'enguany, Cerdanyola acollirà també diverses exposicions de perspectiva feminista que els veïns i veïnes podran trobar a l'Ateneu, el MAC i el Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver durant el mes de març i fins a principis d'abril. 

'L'home nu.Tot despullant els arquetips de la masculinitat'

El Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) aproxima al públic a la temàtica del nu masculí des d'una perspectiva feminista que reivindica la igualtat de gènere i la diversitat sexual i de gènere. La mostra planteja un recorregut pel nu masculí en les col·leccions dels museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.  

Aquesta exposició es podrà visitar fins al 5 d'abril. 

Exposició L'home Nu / Diputació de Barcelona

'Dones: ficcions i realitats'

La mostra proposa un itinerari per alguns dels moments més emblemàtics des de la postguerra fins a l'actualitat. En aquest recorregut es fa palès el malestar de les dones davant els relats oficials, utilitzats com a elements propagandístics per difondre un model reduccionista de la feminitat i coartar així la llibertat de les dones. 

Així doncs, l'exposició s'articula al voltant de tres relats que s’entrecreuen: el treball de les dones, la seva invisibilitat i els estereotips creats a l’entorn de les seves activitats laborals; la posada en escena de la participació social i política de les dones, les seves mobilitzacions i l’emergència del feminisme a Catalunya, i finalment, les narratives audiovisuals relacionades amb una pretesa regularització dels models i comportaments femenins pel que fa al cos, la sexualitat i l’amor.

Aquesta exposició estarà disponible fins al 19 d'abril al Museu i Poblat Ibèric de Ca n'oliver.

'Resistències de dones a la frontera sud'

La mostra recull 12 testimonis de dones i un diccionari de frontera amb l'objectiu de denunciar les vulneracions que patien les dones en frontera a través dels ulls de les dones i aprofundeix en els testimonis de resistència de dones musulmanes per trencar estereotips. 

L'exposicio s'inaugurarà el dimarts 3 de març a les 18 h amb una xerrada a càrrec de Rosalia Molina i Silvia Blázquez amb la que es vol reivindicar que el feminisme ha de ser un espai un lliure de racisme. Activistes de la Caravana Obrim Fronteres explicaran les experiències viscudes, la seva proposta d'aquest any (ruta dels balcans) i els testimonis de resistències de dones que s'han anat acumulant en les diferents caravanes.

L'exposició es podrà visitar del 3 fins al 26 de març.