Una família de Cerdanyola demana un comptador social per assegurar-se l'accés a l'aigua

La Sara i en Paco demanen a l'Ajuntament un informe perquè Aigües de Barcelona els posi un comptador social

La Sara i en Paco són dos veïns de Cerdanyola del Vallès que demanen la instal·lació d'un comptador social al pis on viuen per garantir el seu accés a l'aigua corrent. Tots dos viuen en un pis ocupat amb els seus tres fills, un d'ells amb autisme, i no poden accedir al contracte d'aigua perquè existeix un deute de l'inquilí anterior. Per això, demanen que l'Ajuntament de Cerdanyola faci l'informe necessari perquè Aigües de Barcelona activi un comptador social.

La regidoria de Serveis Socials es troba recopilant informació del cas per comprovar si compleixen els requisits per accedir al comptador solidari.

Aigua assegurada durant un mes

En Paco explica al TOT que van accedir al pis, que és propietat d'una entitat bancària, fa uns mesos després de viure sis mesos en un hostal. Des d'aleshores, assenyala que han viscut amenaçats pel tall del subministrament d'aigua, ja que Aigües de Barcelona els cobraria el deute de l'inquilí anterior si activen el contracte. "Jo vull pagar la quota d'aigua, però necessito que posin el comptador", assegura en Paco.

El passat dijous 29 de setembre al migdia van patir un tall d'aigua i, aquella mateixa tarda, representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) Cerdanyola-Ripollet van assistir a l'Audiència Ciutadana del Ple Municipal i van explicar la situació al govern local. Al dia següent, Serveis Socials de Cerdanyola es va posar en contacte amb en Paco i amb Aigües de Barcelona per activar un comptador d'emergència durant un mes mentre s'estudia l'informe. Divendres 30 de setembre, la família tornava a tenir aigua corrent pendent de la resolució de Serveis Socials durant les pròximes setmanes.

Serveis Socials estudia el cas

La regidora de Serveis Socials, Pepi Rivera, indica que el seu departament es troba en procés de recollir la informació econòmica necessària per valorar la situació de la família i comprovar si es compleixen els requisits per fer l'informe de petició del comptador social. En Paco assegura que la seva dona ha trobat feina aquest mes, on cobra el sou mínim interprofessional, mentre ell rep un ajut que no arriba als 500 euros.

Des de la PAH local donen acompanyament i assessorament a la família, i no descarten que finalment arribi l'informe de vulnerabilitat socioeconòmica i s'instal·li el comptador social perquè el consistori ja ho ha fet anteriorment amb casos similars. Tot i això, critiquen que Serveis Socials no actuï amb la diligència que ells consideren necessària i afirmen que no fan els informes fins que no arriba el tall d'aigua i la situació és urgent.

Si arriba el comptador social, la PAH vol proposar a l'Ajuntament que compri el pis fent ús del dret de tanteig i retracte que té l'administració, i tot seguit es faci un lloguer social. Quant a les opcions de trobar un lloc on viure, en Paco explica que el consistori els va oferir un habitatge temporal en un altre municipi, però considera que no s'adequava a les necessitats de la família.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.