FAQS: Què es pot fer i què no amb la pròrroga de les restriccions vigents

El confinament comarcal i les mesures actuals es prorroguen una setmana més

Les restriccions contra la Covid-19 es prorroguen des d'avui, dilluns 19, i fins al 26 d'abril després que així ho decidís el PROCICAT el passat divendres. El focus de preocupació per decretar el confinament comarcal el passat 9 d’abril va ser “l’extrema preocupació” que hi havia a les UCIS. 

Què canvia?

Puc sortir de Cerdanyola?

Sí. El confinament municipal ja no està en vigor, per tant, es pot sortir de Cerdanyola.

Puc sortir del Vallès?

No es pot sortir de la comarca sense motiu justificat perquè es manté el confinament comarcal. No en són excepcions les activitats culturals, turístiques ni de restauració. Com a motius justificants s'entenen el d'anar a treballar, l'assistència de persones dependents o la necessitat de rebre assistència sanitària, entre d'altres. 

Amb quanta gent em puc reunir?

Les trobades socials a l'aire lliure estan limitades a sis persones de dues bombolles de convivència, excepte si es tracta de convivents. Als espais privats, les trobaes es limiten als nuclis convivents de quatre persones. 

Altres mesures vigents

Hi ha toc de queda?

Sí. Es prohibeixen tots els desplaçaments i la circulació pel carrer entre les 22 i les 6 h.

Quin és l'horari dels restaurants?

 

Bars i restaurants poden obrir des de les 7.30 fins a les 17 hores de manera continuada. Els locals de restauració dels centres comercials es mantenen tancats.

Què passa amb el comerç?

Tot el comerç, així com els centres comercials, poden obrir amb limitacions d'aforament.

Puc anar al cine o al teatre?

Els cinemes, teatres i sales de concerts estan oberts amb un 50% d'aforament, amb un màxim de 500 persones en espais tancats i 1.000 assistents a l'aire lliure. En el cas de museus, galeries d'art, sales d'exposicions i biblioteques l'aforament es limita a un 50%.

Es pot anar al gimnàs o instal·lacions esportives?

Els gimnasos estan oberts amb limitació d'aforament, igual que les instal·lacions esportives a l'aire lliure.

Hi ha multes si no es compleixen les mesures?

Sí. Les sancions econòmiques per incomplir alguna de les restriccions poden anar des dels 300 fins a un màxim de 600.000 euros per l'incompliment de les últimes mesures.