Un FEM Monòlegs novedós que frega la recaptació de prepandèmia

La 9a edició del FEM Monòlegs ha recaptat 4.205 € destinats a la investigació de l'esclerosi múltiple

El FEM Monòlegs ha tornat per la porta gran després de l'aturada per la pandèmia. En la seva novena edició, l'espectacle ha innovat en aspectes tècnics a més d'apostar per primer cop per la presència de dones monologuistes. L'espectacle celebrat dissabte 12 de febrer va omplir el Teatre Ateneu arribant al sold-out de les entrades, que ha suposat una recaptació de 4.205 € que seran destinats a la Fundació Esclerosi Múltiple.

Les novetats d'enguany

L'espectacle d'enguany ha explotat la tecnologia com un recurs important pels monologuistes. Ja a l'inici, un contrarellotge gegant es projectava en el teló a manera de compte enrere. Tal com havia avançat l'organitzador Xavi Cases, els efectes d'il·luminació van tenir una gran presència: llums intermitents, focus circulars per assenyalar els monologuistes, entre d'altres. 

9a edició del FEM Monòlegs. FOTO, Nora Muñoz Otero

9a edició del FEM Monòlegs. FOTO, Nora Muñoz Otero

La imatge de vídeo va servir de suport per algun dels monologuistes, com va ser el cas de Raúl Llopart, que va explicar una anècdota de gossos amb dos d'ells fent l'amor al darrere seu. A més, abans de començar l'espectacle es va projectar un fragment de la pel·lícula '100 metres' protagonitzada per Dani Rovira, que interpreta el paper d'un home que ha d'aprendre de la nit al dia a conviure amb la malaltia de l'esclerosi múltiple

5 monologuistes i més

La projecció va tocar la fibra del públic per generar consciència de la raó de ser de l'espectacle, però el drama va durar poc. L'Anskar i el Fèlix de la Companyia Caulababa van trencar el gel a sobre de l'escenari, provocant les primeres rialles de la nit amb els seus acudits i pallassades. Tot seguit, un dels organitzadors, Carlos Soler, juntament amb Raúl Llopart, van presentar el certamen amb humor i recordant l'aturada per la Covid. 

9a edició del FEM Monòlegs. FOTO, Nora Muñoz Otero

9a edició del FEM Monòlegs. FOTO, Nora Muñoz Otero

El plat fort de la nit van ser els monòlegs explicats pels 5 monologuistes convidats: el veterà Alberto Castro, Carlos del Pozo, Raúl Llopart, Elías Torres i la primera dona que participa del certamen, Maite Fortuna. La temàtica va ser variada, des d'acudits de desamor, de política, sobre gent gran, sobre homes i dones, destacant els gossos com a tema reiterat entre monologuistes. 

Més info: Alberto Castro, monologuista: "L'humor desdramatitza i reivindica les discapacitats"

 

La música i el ball van tenir també un paper protagonista, i algun dels participants es va atrevir a cantar i ballar per ficar-se el públic a la butxaca. El certamen va comptar també amb l'aparició del Mag Ígor i amb un espectacle especial a càrrec de Mónica Pérez Esther Soto, les creadores de l'obra 'Por el amor de Dios'. 

Més de 4.000 € per l'esclerosi múltiple

L'humor és imprescindible en el FEM Monòlegs, però també és important la vessant solidària. Així ho va fer saber la membre de la Fundació Esclerosi Múltiple, Mercè Sancho, que va intervenir com de costum, però enguany ha centrat el seu discurs en la repercussió que ha tingut la Covid en els prop de 9.000 malalsts d'esclerosi múltiple a Catalunya. "Molts es van tancar a casa per por d'agafar el Covid, i això els ha debilitat a nivell muscular i psicològic", va explicar Sancho.

9a edició del FEM Monòlegs. FOTO, Nora Muñoz Otero

9a edició del FEM Monòlegs. FOTO, Nora Muñoz Otero

Mercè Sancho va recordar també que encara avui no es coneix la causa d'aquesta malaltia, per la qual cosa es necessiten recursos econòmics per invertir en investigació. El FEM Monòlegs ha aportat el seu granet de sorra amb els 4.205 € recaptats enguany, que s'apropen als 4.800 € aconseguits en prepandèmia, l'edició passada. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.