Ferrocarrils xifra en 4.000 euros els desperfectes pel macrobotellot de la UAB

Milers de persones es van combregar a la Universitat Autònoma per una gran festa

Ferrocarrils de la Generalitat ha xifrat en 4.000 euros els desperfectes a trens i instal·lacions pel macrobotellot al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona de la nit de divendres a dissabte. Segons ha detallat la companyia, es van malmetre cinc portes de les màquines validadores d'accés i sortida de tres estacions (Universitat Autònoma, Les Fonts i Sant Cugat), es van fer pintades a l'interior d'un tren i es van ocasionar danys en els seients d'un altre comboi. Fins i tot divereses butaques van ser arrencades.

Més info: Una convocatòria falsa provoca un 'macrobotellón' a la UAB

En paral·lel, FGC també ha volgut "reprovar i condemnar enèrgicament" els comportaments incívics que es van viure a les instal·lacions i als trens durant la nit del divendres 17 de setembre i la matinada del dissabte 18. "Com a servei públic, aquest tipus d'actituds i els desperfectes ocasionats a les instal·lacions i els trens afecten directament totes les persones usuàries del servei", ha recordat.

 

De fet, Ferrocarrils ha reconegut que durant la nit de divendres va afegir set trens addicionals davant "la demanda de passatgers no prevista". "Per evitar aglomeracions i riscos en andanes i trens, Ferrocarrils va adaptar la seva oferta amb rapidesa i en base als recursos disponibles", ha assenyalat.

foto 3845511

Un dels pàrquings de la Vila Universitària de la UAB plens de restes de begudes i llaunes després del macrobotellot FOTO: Cedida a l'ACN per @xiuxiuejam1