Les Fontetes surt al carrer per demanar la reobertura del CAP

Al voltant d'un centenar i mig de persones es va concentrar a Les Fontetes

Al voltant d'un centenar i mig de persones es va concentrar el dimecres 9 de juny a Les Fontetes per demanar la reobertura del Centre d'Atenció Primària del barri. 

Quatre entitats veïnals i professionals del barri van convocar la concentració per exigir a la Generalitat que torni a posar en funcionament el CAP Fontetes. El Departament de Salut va tancar l'ambulatori a l'inici de la pandèmia i no s'ha reobert argumentant que no compleix les característiques per aplicar les mesures de prevenció per la COVID-19.

Acusen la Generalitat de beneficiar la sanitat privada

"Quan us diguin que el motiu del tancament és la pandèmia, digueu que és mentida", així de contundent es mostrava el president de l'Associació de Veïns de Les Fontetes, Antonio López, qui creu que darrere de la decisió de tancar el CAP hi ha la voluntat del govern català de beneficiar la sanitat privada. "Des de l'any 2009, la Generalitat ha tingut l'objectiu de deixar Fontetes sense metges", deia López, qui feia una crida a la mobilització veïnal: "Si no ens mobilitzem com avui, perdrem els nostres drets".


Des de l'AFA de l'Escola Fontetes, Katjuscia Mattu va destacar la necessitat d'assegurar la presència i qualitat dels serveis públics fonamentals al barri. Mattu, a qui en un moment del discurs han demanat canviar del català al castellà "perquè no ho entén la gent gran", va ressaltar la incomoditat que suposa haver de desplaçar-se en cotxe o transport públic als centres sanitaris o educatius d'altres barris.

L'alcalde de la ciutat, Carlos Cordón, va assistir a la concentració i va reiterar la seva posició a favor de la reivindicació, recordant que el PSC ha demanat al Parlament que es reobri el CAP. "Ho anomenen canvi de model, quan en realitat són retallades que estan patint les persones més vulnerables", va afirmar Cordón, qui es va comprometre com a Ajuntament a estar al costat del barri i les entitats per aconseguir que es reobri el Centre d'Atenció Primària: "No pararem fins a aconseguir-ho, us necessitem a tots".

El batlle també es va referir a l'anunci de construcció de l'Hospital Ernest Lluch per part del Departament de Salut. Cordón va assegurar que lluitaran "perquè la construcció de l'hospital sigui una realitat i no només un anunci" i perquè "el CAP es reobri amb tots els serveis necessaris per a la quantitat de gent que viu al barri".

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.