La futura planta de xips de Catalunya obrirà a Cerdanyola al 2026

Serà la primera infraestructura a Espanya per al desenvolupament de semiconductors d'aquestes característiques

La instal·lació de la planta de producció de xips a Catalunya, Innofab, pactada la setmana passada pels presidents del Govern, Pedro Sánchez, i de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ubicarà a Cerdanyola del Vallès i estarà operativa al 2026.

La planta, que comptarà amb uns 200 treballadors, se situarà al costat del Sincrotón Alba. A més a més, serà la primera infraestructura a Espanya per al desenvolupament de semiconductors d'aquestes característiques i donarà servei a startups, empreses sense fàbriques pròpies o a centres de recerca.

La sala blanca de Innofab, denominació amb la qual el grup impulsor va batejar fa un any el projecte, tindrà una dimensió de 2.000 metres quadrats, amb la possibilitat d'ampliar-se en una segona fase, i serà la infraestructura científica de tercera generació més important del Mediterrani.

D'aquesta manera, “Catalunya serà protagonista i se situarà al capdavant dels esforços europeus per a desenvolupar la indústria de semiconductors”, va afirmar Aragonès en la seva compareixença, en la qual va concretar que tindrà una inversió de 300 milions d'euros i el compromís de finançament per part de l'Estat, amb acompanyament econòmic de la Generalitat.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.