Gastronomia, literatura i música en directe s'uneixen en una festa de comerços

Aquest dissabte 4 de maig El Tastet celebra el seu 10è aniversari i la Nova Éfora la seva obertura en una festa amb altres comerços

Aquest dissabte 4 de maig, el restaurant El Tastet i la llibreria Nova Éfora organitzen una festa per celebrar la cultura, la literatura, la gastronomia i el teixit social i comercial de Cerdanyola. Serà al carrer Sant Daniel 8-9 de Cerdanyola, on tres comerços del barri Banús-Bonasort oferiran aperitiu i tast de vins. També hi haurà batucada, música en directe i xerrades que s'allargaran tot el dia, de 10 a 18.30 h.

Jornada per celebrar

El motiu de celebració és doble. La botiga de productes ecològics i de proximitat El Tastet.cat fa 10 anys ho ha volgut celebrar amb la complicitat dels seus veïns i comerciants. A les 10.30 h, la llibreria Nova Éfora, que celebra la seva renovació, programa una xerrada sobre la importància de la cultura que comptarà amb la presència del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cerdanyola, David González, a més del llibreter Ferran Pontón i la bibliotecària Núria Camps, de la Biblioteca de Cerdanyola.

A 11.15 h serà el torn dels lectors i prescriptores culturals: la creadora del pòdcast literari Librorum, Vanessa López, i l'autora de llibres juvenils, Noelia Bastidas, compartiran els seus pensaments sobre l'aventura de llegir i la importància de la promoció de la lectura. En tercer lloc, seran els escriptors i escriptores locals qui prendran la paraula. L'autor cerdanyolenc Juan José Flores ens parlarà del fet d'escriure i Néstor Sánchez de l'auge dels llibres com a suports útils per a la divulgació, a partir de les 12 h.

La plaça 'Hipatia Alexandria'

A les 12.45 h, Batúcamela trastocarà la calma de la festa arribant pel carrer Sant Daniel a ritme de percussió i amenitzarà el vermut instal·lant-se a l'espai creat entre el passatge de Sant Daniel i el carrer Bona-Sort. Un lloc que les impulsores de la festa gastronòmica i cultural, Nieves Collado i Eva Ramón, volen batejar amb el nom 'Hipatia d'Alexandria'. El motiu és promocionar la figura de la filòsofa i astrònoma hel·lènica, considerada una de les ments més brillants i primera matemàtica de la història.

El matí acabarà amb un taller del col·lectiu Eixarcolant, un projecte que recupera les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals, per fomentar un model de producció, distribució i consum d’aliments més sostenible, ètic i just. Per acabar, l'escola de música Sinestesia oferirà un concert acompanyat d'un aperitiu de productes de proximitat.

Tarda d'humor

Ja a la tarda hi haurà una taula rodona sobre 'Humor i Literatura'. Serà a les 17.30 hamb tres escriptors i escriptores que conreen l'humor dins els seus diferents gèneres: Mònica Gutiérrez, Iván Ledesma i Sergi Álvarez. 

Inscripció prèvia per participar-hi

Per participar-hi no caldrà inscripció prèvia i la festa estarà oberta a tot el veïnat, clients nous i habituals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.