La Generalitat amplia els ajuts per a restauració i comerços afectats per la pandèmia

El Departament d'Empresa i Coneixement ha anunciat l'ampliació dels ajuts per a establiments comercials i restauració

La Generalitat de Catalunya ha reforçat amb set milions d'euros la línia d'ajudes corresponent als mesos d'octubre, novembre i desembre per a restaurants, centres d'estètica i botigues de centres comercials.  També s'ha ampliat fins als 8.500 euros l'import de l'ajuda als comerços obligats a tancar durant la tercera onada de la pandèmia.

 

Ampliació dels ajuts per a comerços tancats

Inicialment, el Departament d'Empresa i Coneixement va obrir una línia d'ajudes de 15 MEUR -2.500 euros per negoci- per als establiments que van haver de tancar entre el 7 i el 24 de gener, però amb la pròrroga de les restriccions –del 24 de gener al 7 de febrer- les subvencions es van ampliar fins als 6.000 euros per establiment. Ara, la Generalitat eleva l'ajut fins als 8.500 euros, després que el Procicat allargués el tancament de diversos locals comercials fins al 21 de febrer. Per rebre aquest import, els beneficiaris de la línia no hauran de fer cap gestió addicional.

Les ajudes van adreçades als establiments comercials de productes no essencials de més de 400 metres quadrats i a les botigues de productes no essencials de centres, galeries i recintes comercials, tancats des del passat 7 de gener per fer front a l'expansió de la covid-19.

El tràmit per sol·licitar l'ajut és telemàtic -a través del Canal Empresa- i finalitza aquest dimecres 10 de febrer a les 14.00 h.

 

També s'amplien els ajuts per a restauració i altres establiments

egons ha informat el Departament d'Empresa i Coneixement en un comunicat, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts l'ampliació de les línies, que ja sumen un import global de 107 MEUR. En concret, la Generalitat ha reforçat amb un milió d'euros la primera línia d'ajudes oberta el passat 29 d'octubre –de 40 MEUR- i amb set milions d'euros la segona línia oberta el 19 de desembre –de 60 MEUR-. Segons dades de la Generalitat, les dues línies sumen gairebé 34.000 beneficiaris.

La primera línia d'ajuts –ara passa a 41 MEUR- va destinada a la restauració i als centres d'estètica i bellesa. En aquest cas, cada establiment rebrà un pagament únic de 1.500 euros. Pel que fa a la segona línia –ara de 66 MEUR-, els beneficiaris també són restaurants, que rebran un pagament únic de 2.000 euros; els centres d'estètica i bellesa, amb una subvenció de 1.500 euros per establiment, i les botigues de centres comercials, que percebran 3.000 euros.

Fins ara, la Generalitat ha completat els pagaments corresponents al primer tràmit, mentre que assegura que el segon pagament es farà al llarg d'aquesta setmana de forma automàtica. Per sectors, un 82% de les ajudes han estat per a bars, restaurants i cafeteries, un 16% per a centres d'estètica i un 2% per a botigues ubicades dins de centres comercials.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.