La Generalitat destina 120 milions d'euros al món local per afrontar la crisi

Els 120 milions d'euros extraordinaris s'inclouen al fons de cooperació local Covid-19

El Govern de la Generalitat destinarà 120 milions d'euros extraordinaris al fons de cooperació local Covid-19 perquè els municipis afrontin la crisi derivada del coronavirus. Així ho va anunciar la consellera Meritxell Budó, en una roda de premsa telemàtica el divendres 6 de novembre. 

La vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Alba Pijuan i el el president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), Lluís Soler van explicar explicat que el món local reclamava al Govern un fons de 300 MEUR per gestionar la pandèmia, però que l'executiu en funcions ha vist "inviable" l'import. Finalment, la Generalitat ha ofert una quantitat de 120 MEUR, i les entitats han reclamat que sigui una xifra revisable de cara a l'any que ve. "És la primera ajuda que arriba i és absolutament benvinguda", ha destacat Pijuan. Dels 120 MEUR, uns primers 20 MEUR s'ingressaran aquest 2020, i els 100 MEUR següents al llarg del 2021.

L'ACM i la FMC també han demanat que el Govern en funcions ingressi als ajuntaments el 85% dels ingressos recaptats en multes durant el primer estat d'alarma. La consellera Metixell Budó va garantir el compromís per trobar el mecanisme per fer-ho possible.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.