La Generalitat publica una subvenció per potenciar l'adquisició d'empreses

A partir del programa Reempresa, la Generalitat emet una subvenció per recolzar l'obertura de comerços de fins al 50% de les despeses subvencionables

La Generalitat publica una nova subvenció gestionada pel programa Reempresa, en suport a l'obertura de comerços i a la reforma i millora d’establiments. Reempresa és un model de creixement empresarial a través del qual una o més persones reemprenedores accedeixen a la propietat d’una empresa, en funcionament, per a fer-la créixer sense haver de passar per la fase de crear-la. L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès és un dels 35 punts participants en aquest  mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. La subvenció és de fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros

Destinataris de la subvenció

Així, les subvencions estan destinades a l’àmbit del comerç, dels serveis i de la moda del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. Les podran demanar professionals  que estiguin donats d’alta en el règim especial de treballadors per compte propi o autònoms (RETA), o empreses titulars d’establiments de comerç i serveis -situats a peu de carrer- i de parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

Als efectes d’aquesta convocatòria, s’entenen com empreses de serveis a la persona aquelles que presten les activitats empresarials que es relacionen a continuació:

  • Tallers mecànics
  • Serveis fotogràfics
  • Copisteries i arts gràfiques
  • Serveis de reparacions
  • Agències de viatges detallistes
  • Tintoreria i bugaderies
  • Perruqueria i salons d'estètica i bellesa
  • Bars i restaurants
  • Serveis de menjar preparat i càtering
  • Serveis de lloguer d'esquís 

Empreses excloses

D'altra banda, s'entenen com empreses de comerç aquelles que presenten les activitats empresarials de comerç al detall. Per tant, en queden exclosos fabricants i majoristes que no realitzen venda al detall. També s'exclouen les fundacions, les entitats territorials sense ànim de lucre i els gremis i entitats sectorials.

Tramitació

Les sol·licituds s'han de presentar segons s'indica a la seu corporativa de Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya, a la pàgina web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya o a la pàgina web del Departament d'Empresa i Coneixement

El termini per presentar sol·licituds està obert fins l’exhauriment del pressupost destinat a aquest programa amb el límit màxim del 31 de desembre de 2021.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.