La Generalitat subvencionarà l'AMB per segellar definitvament l'abocador de Can Planas

La subvenció, de 10,6 milions d'euros, prové dels cànons de residus municipals i industrials

L'abocador de Can Planas se segellarà definitivament. Així ho afirma la Generalitat, alhora que anuncia que atorgarà una subvenció de 10,6 milions d’euros a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per finançar els treballs per segellar l'abocador ubicat a Cerdanyola del Vallès

El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat "finançar la clausura definitiva del dipòsit controlat de Can Planas", anuncia la mateixa ARC. L’actuació consistirà a segellar l’abocador, d’acord amb als estudis de compatibilitat de la instal·lació amb els residus existents i els usos urbanístics previstos, que seran objecte d’un altre projecte.

Fins al moment, es treballava en la construcció d'una barrera hidràulica com a remediació de l'abocador. Ara, tal com destaca l'ARC, es preveu el seu segellat definitiu. L’abocador de Can Planas el conformen un conjunt de cubetes d’una antiga argilera reblerta entre les dècades dels 70 i dels 90 per residus de diversa tipologia. Ocupa un total de 18 hectàrees i un volum de 2,45 milions de metres cúbics. "L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), titular de la instal·lació, situada entre el Castell de Sant Marçal i la carretera BP-1413, va iniciar-ne la clausura l’any 1995", destaca la Generalitat en un comunicat.

L’ARC atorgarà una subvenció a l’AMB, per finançar-ne el segellat, per un import màxim de 10,6 milions d’euros, provinents a parts iguals del Fons de Gestió de Residus Municipals i del Fons de Gestió de Residus Industrials. Aquests fons acumulen els recursos econòmics recaptats amb el cànon de residus municipals i amb el cànon de residus industrials. "Els cànons són impostos ecològics que incentiven un comportament més respectuós amb el medi ambient i impulsen mesures de minimització i de valorització material dels residus, i de tractament correcte dels residus", assenyalen des de l'ARC..

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.