La gent gran sol·licita ajuts a les administracions i garantir la defensa dels seus drets

Diferents entitats de Catalunya han elaborat un manifest on posen en relleu les demandes de la gent gran davant la situació de la crisi social i sanitària provocada pel confinament del coronavirus

Les entitats i associacions vinculades a la defensa dels drets de la gent gran han fet públic un manifest davant de la situació de greu emergència sanitària a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. Així doncs, en ell, sol·liciten ajudes a les diferents administracions i agraeixen la feina que estan realitzant tots els professionals.

En aquest manifest, les entitats posen en relleu la coneixença dels efectes del coronavirus i la vulnerabilitat de la gent gran davant aquesta pandèmia a causa de diferents malalties i patologies cròniques. A més, recorden que abans del confinament pel coronavirus, ja disposaven de recursos insuficients per tenir garantit un servei digne.

En relació amb l'anterior, les entitats vinculades a la defensa dels drets de la gent gran reclamen als ajuntaments de Catalunya, a la Generalitat de Catalunya i al Govern Central implementar immediatament els protocols adients per donar una atenció sanitària completa i eficient a la gent gran i proporcionar tots els recursos professionals i tècnics necessaris per afrontar aquesta situació.

A més, el manifest demana la necessitat d'assegurar que els equips de cures pal·liatives prestin assistència a les persones que ho necessitin al seu domicili o al centre residencial i evitar el patiment en el supòsit que els efectes siguin severs. 

Finalment, en el manifest, les entitats expressen "el reconeixement i agraïment a la tasca que estan duent a terme el conjunt de professionals que afronten aquesta situació d'emergència sanitària i social".

 

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el que passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT Cerdanyola per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l'actualitat.

  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Cerdanyola i sigues el primer a saber què passa a la ciutat. Guarda el número 683 470 289 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada dijous als carrers de Cerdanyola en format paper