El Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental s’oposa al tancament dels bars i restaurants

El sector afirma que "la restauració no és la causa de l'increment dels contagis"

El Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès ha emès un comunicat avui, divendres 16 d'octubre, per oposar-se a la decisió del Govern de la Generalitat del tancament dels bars i restaurants. Aquesta, expliquen, és una decisió que "produirà pèrdues irreparables al sector, ja molt tocat abans que es produís la pandèmia, i conseqüències en altres sectors lligats a la restauració, com el cas del sector Agroalimentari". 

El Gremi denuncia que "la proposta del Govern no és més que uns fets consumats que es presenten sense possibilitat de modificació" i, per això, reclamen que "les mesures compensatòries anunciades pel Govern s’implementin de manera urgent, de la mateixa manera que estan fent altres països". 

En el comunicat, el Gremi exigeix "ajuts directes i el rescat del sector", tal com afirmen haver anat demanant des de finals de juny a través de PIMEC Turisme. Pel que fa als ERTO, demanen que "els treballadors cobrin les seves prestacions des del primer dia". 

Finalment, el sector afirma que "la restauració no és la causa dels contagis" i demana que "s'estableixin altres mesures per disminuir l’activitat social, que és on veritablement s’està ocasionant la transmissió del virus". 

"Des del primer moment, el sector ha estat qui ha pres més mesures per poder donar tranquil·litat als clients i usuaris dels seus serveis", afirmen des del Gremi i comparteixen que l'informe de PIMEC diu que un 18,7% de les pimes i autònoms de Catalunya s’ha plantejat tancar definitivament l’empresa, "una xifra que es veurà incrementada després de la darrera decisió del Govern de la Generalitat". 

"Empresaris i treballadors de l’hostaleria estem condemnats a l’atur", conclou el comunicat. Així, des del Gremi d'Hostaleria demanen al Govern de la Generalitat de Catalunya "que rectifiqui". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.