Un grup independentista pinta les paraules "feixista" i "traïdor" a casa del rector de la UAB

Acció per la Independència ha reivindicat l'autoria de les pintades com a reacció a les càrregues del passat 25 de novembre en la protesta per l'acte de 'S'ha acabat'

El grup Acció per la Independència (AxI) ha reivindicat diverses pintades a la façana de la casa del rector de la UAB, Javier Lafuente, on l'acusen de "feixista", "traïdor" i "col·laborador" amb l'espanyolisme. El grup critica que el rector "autoritzés" l'entrada dels Mossos d'Esquadra, que van acabar carregant contra els concentrats independentistes davant l'acte de S'ha acabat el passat 25 de novembre.

Més info: Càrregues policials a la UAB contra manifestants que protestaven davant l'acte de 'S'ha acabat!'

En un comunicat publicat a les seves xarxes socials, AxI qualifica "d'infame" l'acte a la UAB de S'ha acabat, organització que defineixen com a "grupuscle espanyolista". La reacció del grup independentista a aquells fets ha estat assenyalar Lafuente com a "col·laborador necessari" per permetre l'acte i l'actuació policial, i li demanen la dimissió immediata.

 

"Serveixi aquesta petita i simbòlica acció, no deixen de ser només unes pintades a casa seva, per demostrar tant a ell com als organitzadors que veritablement s'ha acabat, que la permissivitat als ultratges i provocacions de l'espanyolisme més ranci, així com el col·laboracionisme, no quedarà sense conseqüències", afegeix el comunicat. "La pintura és només un exemple i un avís de la nostra capacitat; arribin vostès a les conclusions que s'han d'extreure", conclouen.

Per la seva banda, S'ha acabat s'ha solidaritzat amb el rector i la seva família, ha condemnat de forma rotunda i sense pal·liatius els "actes vandàlics i les pintades intimidatòries", "especialment greus". Per això, demanen a tots els grups del Parlament, al ministre d'Universitats i a la consellera d'Universitats una condemna explícita dels fets i reafirmen el seu compromís amb "la llibertat, la responsabilitat institucional i la pau social a Catalunya". Per últim, recorden al rector que "permetre actituds violentes de l'independentisme a la UAB o a qualsevol altre lloc acaba tenint conseqüències greus al llarg del temps, ja que el separatisme antisistema és un moviment polític de naturalesa violenta i venjativa".

Des del govern de Cerdanyola, el regidor d'Universitat i Ciutat del Coneixement i diputat al Parlament pel PSC, David González, ha mostrat públicament el seu suport al rector de la Universitat Autònoma: "A cada atac, insult o desqualificació, ens hi trobaran enfront. En democràcia, ells no hi caben. A la nostra ciutat, tampoc". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.